eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Uğur Okullarından İlkokul Eğitiminde erkenSTEM Yaklaşımı

Uğur Okullarından İlkokul Eğitiminde erkenSTEM Yaklaşımı
29 Nisan 2019 - 13:43

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uğur Okulları Ünye-Fatsa Kampüsü işbirliğiyle 21. Yüzyılda Öğretmenlik Mesleği erkenSTEM öğretmen çalıştayı Uğur Okulları STEM laboratuvarında Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli öğretmenlerle birlikte gerçekleşti.

Uğur Okulları STEM ve erkenSTEM Bölüm Başkanı Senem SÜRAL’ında hazır bulunduğu çalıştayda erkenSTEM yaklaşımını anlatılarak, katılımcı öğretmenlerle beraber erkenSTEM atölye çalışması yapıldı.

Uğur Okulları erkenSTEM Bölüm Başkanı Senem SÜRAL çalıştay hakkında “Uğur Okullarının okul öncesi ve ilkokul kademesinde benimsediği erkenSTEM yaklaşımı ile sorgulayan, problem çözebilen, analitik düşünen, yaratıcı, iletişim becerileri yüksek nesiller yetiştirilmesi hedeflenir. erkenSTEM yaklaşımıyla 4 -9 yaş arasındaki öğrenciler, 8 aylık eğitim süresince her iki ayda bir projeyi hayata geçirirken küçük yaştan itibaren ezbercilikten uzak bir eğitim alma şansına sahip olur.” dedi.

Türkiye’de ilk defa okul öncesi ve ilkokul düzeylerinde Uğur Okullarında uygulanan erkenSTEM eğitim yaklaşımıyla, 21. yüzyılın araştıran ve üreten bireyleri yetiştirilir.

ErkenSTEM derslerinde okul öncesi ve ilkokul kademesindeki tüm öğrenciler kendi seviyelerine uygun Bilgi Temelli Hayat Problemi (BTHP) için çözüm üretirken öğretmen rehberliğiyle zenginleşebilecek materyallerle çalışır. Bu sayede öğrenciler, ekipler halinde kendi projelerini üretirken, tasarlanan farklı projeleri de inceleyerek vizyoner bir bakış açısı kazanır. erkenSTEM dersleri, Bahçeşehir Üniversitesi STEM biriminin (BAUSTEM) yurt dışı ve yurt içinde yürüttüğü araştırmalara dayanarak oluşturulan erkenSTEM temaları çerçevesinde işlenir.

Uğur Okulları Ünye-Fatsa Kampüsünde düzenlenen erkenSTEM öğretmen çalıştayına İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin BAŞ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür TOKGÖZ’de katılarak öğretmenlere katılım belgelerini takdim ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin BAŞ yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Milli Eğitim Bakanımızın tabiri ile ‘’Şahsiyeti şahsiyetli nesiller yetiştirir.’’ sözünden hareketle ülke olarak şahsiyetli ve erdemli insanların çok olduğunu ama dünya bu erdemli insanların yanına bir sıfat daha istiyor. Teknoloji kullanabilen, teknoloji üretebilen insan sayımızın artması lazım. Bu yüzden STEM eğitimlerini çok önemsiyorum. Böyle bir birliktelikte de bu günü şekillendirmek açısından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü de tebrik ediyorum.” .

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür TOKGÖZ ise şöyle konuştu; “Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Uğur Okulları’nın daha önce bizlere paylaştığı erkenSTEM eğitimi yaklaşımının ilçemizdeki öğretmen arkadaşlarımızla da paylaşımı noktasında bugün güzel bir çalıştay yapıldı. Bizlere bu eğitim veren Uğur Okulları STEM ve erkenSTEM bölüm başkanı Senem SÜRAL’e de teşekkür ederiz. Bu eğitim ilçemiz adına bir kazanç olur.” dedi.

Uğur Okulları Kampüs Müdürü Fırat CENK, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden destek alarak erken STEM çalıştayını gerçekleştirdiklerini  ifade ederek “Uğur Okulları Ünye-Fatsa Kampüsü olarak kapılarımızı tüm okullara açıyoruz. Uğur Okulları olarak amacımız geleceği şekillendirecek gençlerimizi kaliteli eğitim anlayışı ile değer üreten bireyler olarak yetiştirmektir.” dedi.

ErkenSTEM öğretmen çalıştayı, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin BAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür TOKGÖZ ve kurum yöneticilerinin çalıştaya katılan öğretmenlere katılım belgelerini  takdim etmesinin ardından son buldu.

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-