eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Sınav ve Cumhuriyet’in Minikleri Ürettikleri Bez Çantaları Dağıttı

Sınav ve Cumhuriyet’in Minikleri Ürettikleri Bez Çantaları Dağıttı
02 Mayıs 2019 - 14:49

Ünye Sınav Koleji ve Ünye Cumhuriyet İlkokulu “Ünye’den Orduya Geleceğimiz İçin Sıfır Atık” projesi kapsamında bugün bir etkinlik gerçekleştirdi.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte projeyi desteklemek amacıyla, Ünye’nin çeşitli tarihi ve doğal güzellikleri barındıran bez çantalar, öğrenciler tarafından velilere ve halka dağıtıldı.

Etkinliğe Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“Ünye’den Orduya Geleceğimiz İçin Sıfır Atık” projesi ile çocuklar doğayı korumayı ve bu noktada farkındalık yaratmayı amaçlarken, aynı zamanda geri dönüşüm hakkında insanları bilgilendiriyor.

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Kemal Öztürk etkinlikte yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Bugün geri dönüşüm konusunda insanları bilgilendirmek için buradayız. Bizim kullandığımız malzemelerden hangilerini geri dönüştürebiliyoruz, plastikleri, kâğıtları, camları ve metalleri yani kısacası aklımıza gelebilecek pek çok şeyi geri dönüşümde kullanabiliyoruz.  Bugün bunu daha iyi gösterebilmek için kendi tasarladığımız bez çantaları velilerimize hediye edeceğiz. Öğrencilerimiz bu konuları biliyor ama velilerimizi bu konuda bilgilendirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Eğer biz geri dönüşüme önem verirsek doğayı tabiatı kirletmeyiz. Böylece Ünye’mizin, Ordu’muzun var olan güzelliklerini de korumuş oluruz. Bu etkinliği yapmamızın amacı geri dönüşüm hakkında insanları bilgilendirmektir. “ dedi.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise sözlerinde şunları kaydetti; “Bugün yapmış olduğunuz bu etkinlik gerçekten çok anlamlı ve biçin, ülkemiz için, geleceğimiz için çok önemlidir. Bizler teknolojiyi dünyanın nimetlerinden en kolay şekilde istifade etmeyi, en büyük haber olarak gördük ve bunu başarı zannettik. Bugün geldiğimiz aşamada çevrenin korunmasının, sürdürebilir kalkınmanın ve çevre yönetiminin ne kadar önemli olduğunu biz yeni yeni anlıyoruz. Bizim bu yaşımızda anladığımızı siz çocuk yaşta anlamaya başladınız. Bizler ancak bazı şeyleri kaybetmeye başladıktan sonra anladık, sizler ise bizim tahrip ettiklerimizi onarmaya talipsiniz. Bu etkinliklerin bu bilincin oluşmasında sizleri yetiştiren değerli öğretmenleriniz ve ailelerinize binlerce teşekkür ediyoruz. “ diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-