eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Kent Konseyi Başkanı Sobi’den Ordu Turizmini Şahlandıracak Öneri

Kent Konseyi Başkanı Sobi’den Ordu Turizmini Şahlandıracak Öneri
03 Mayıs 2019 - 1:53

Ünye Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi ve Ünye Turizm İşletmecileri Derneği sekreteri İlker Çorbacı Çakır Medya’nın 5. Yıldönümü olması sebebiyle Genel Yayın Yönetmenimiz Cihan Çakır’ı ziyaret etti.

Ünye Kent Konseyi Başkanı ve Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi ziyarette, 2019 yılı yaz sezonu öncesi Ünye ve Ordu turizmi ile ilgili açıklama yaptı ve Ordu Büyükşehir Başkanı Hilmi Güler’e tarihi öneride bulundu.

Sobi açıklamasında şunları kaydetti;

Ordumuz turizmde gelişmekte olan bir il olması sebebiyle özellikle turizm alanında doğru dokunuşları yapmak için çok ciddi vitrinsel bir birime ihtiyacı var. Bu birim Kültür Turizm Daire Başkanlığı adı altında olmalı ve belediyede olması hasebiyle icra makamı olmalıdır. İcra makamının da Büyükşehir’de olması gerekir.

Kültür Turizmi Daire Başkanlığı Kurulmalı

Hilmi Başkanımıza ben buradan hem başarılar diliyorum hem de projeci olması hasebiyle Ordu’nun bir şansı olduğunu düşündüğümü belirtmek istiyorum. Hilmi Başkanımızın burada ilk hamlesini turizmsel anlamda yapmasını bekliyoruz. Özellikle Kültür Turizmi Daire Başkanlığı adı altında kurulacak bir birim ile Ordu turizminin daha profesyonel ve daha bilinçli, sürdürülebilir olacağını belirtmek istiyorum.Turizm demek Ordu için bacasız sanayi ve en satılabilir, en hazır ürün noktası demektir.

Yaz Sezonuna En İyi Şekilde Hazırlanılmalı

Geçtiğimiz günlerde Kent Konseyi olarak Ordu Büyükşehir Belediye başkan vekili Adem Atik’i ziyaret ettik. Konuyla alakalı raporlarınızı kendisine verdik. Özellikle deniz mevsimi ile ilgili plajların iyi ve doğru yönetilmesi gerekiyor. Bu noktadaki raporlarımızın tekrar gözden geçirilmesini ve her maddenin tekrardan bizimle istişare edilerek değerlendirilmesini talep ediyoruz.

Kontrolsüz Plajlara Müsaade Edilmemeli

Büyükşehir Belediyemiz plajlardaki iyileştirmeleri yaparken sadece altyapısı hazır olan plajlarda yüzmeye müsaade etmesi gerekir. Onun haricindeki kontrolsüz plajlarda sesli sistemle gezen araçlarımızla anons sistemiyle vatandaşlar uyarılıp kontrollü plajlara teşvik edilmesi sağlanmalıdır.

İskelenin Durumu Ünye’ye Yakışmıyor

Ünyemiz ve Ordu ilimiz deniz mevsiminin başlamasıyla kötü haberlerle ortaya çıkıyor. Biz Karadeniz’in plaj memleketi olan Ünyemizin ve Ordumuzun, plajıyla ve aktivasyonları ile öne çıkmasını istiyoruz. Bu noktada Ünye iskelesinin acilen çirkin görüntüsünden kurtulup, sadece Ünye’nin değil Ordu’nun vitrini noktası olarak iyileştirilmesini beklediğimizi belirtmek istiyorum.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-