eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Engelliler Haftası “Engelsiz Yaşam Yürüyüşü” İle Başladı

Engelliler Haftası “Engelsiz Yaşam Yürüyüşü” İle Başladı
10 Mayıs 2019 - 11:29

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri “Engelsiz Yaşam Yürüyüşü” ile başladı.

Ünye Yüzüncü Yıl mevkinden Ünye Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılan Engelsiz Yaşam Yürüyüşü’ne Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, İlçe Spor Müdürü Aydın Kuyumcu, ÜTSO Başkanı İrfan Akar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Kent Konseyi Başkanı Adnan Sobi, STK Başkanları, Daire Amirleri, engelliler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen yürüyüş hakkında açıklamada bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Mahmut Bek konuşmasında şunları belirtti; “10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda tüm Türkiye’de olduğu gibi Ünyemizde de çeşitli etkinlikler münasebetinde bir dost buluşması yaptık. Etkinliklere bir yürüyüş ile başladık ve Ramazan dolayısıyla kısa sürdürdük. Etkinlikler hafta boyunca devam edecektir.”diye konuştu.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ise “Engelli olmak bir kusur değildir. Eğer bir engel arıyorsak, bilinmeli ki en büyük engel körelmiş kalplere sahip olan vücutlardır. Engelli olmak bir kusur değildir. Eğer bir engel arıyorsak, bilinmeli ki en büyük engel körelmiş kalplere sahip olan vücutlardır. Bilmeliyiz ki hepimiz bir engelli adayıyız. Gelin hep birlikte engellilerimizin engellerini kaldıralım. Onların geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için işbirliği içinde olalım. Bu anlamda, hükümetimiz tarafından engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmış, engelli istihdamında ciddi artışlar sağlanmıştır. Evde bakım hizmetlerinden binlerce vatandaşımızın faydalanması sağlanmıştır. Bizler, engelli vatandaşlarımızın her daim hizmetindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

Güney, “Hayatı paylaşmak için engel yoktur “

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise “Engelleri aşmak, toplumsal farkındalık oluşturmak, uzanan eli tutmak, sırtımızı birbirimize dayamak, hayatın yükünü paylaşmak, güven vermek ve güven duymak, birlikte yürümek, beraber gülmek, yaraları sarmak, engelli kardeşlerimizi hatırlamak ve unutmamak, hayata gönül penceresinden bakmak için tüm gündelik telaşlara ara veriyoruz. Hayatı paylaşmak için engel yoktur” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-