eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

BAYAN KAYMAKAMDAN GÜLLERİN ARASINDA OKUMA ETKİNLİĞİ

BAYAN KAYMAKAMDAN GÜLLERİN ARASINDA OKUMA ETKİNLİĞİ
24 Mayıs 2019 - 1:49

Gürgentepe Kaymakamı Nursel Özdemir’in ilçede  başlatmış olduğu okuma saati uygulaması, bu hafta ki bölümü rengarenk orman gülleriyle meşhur olan Çamlıca Tepesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Orman gülleri, manzarası ve bol oksijeni ile ziyaretçilerini büyüleyen Çamlıca Tepesinde okuma saati uygulamasının icra edilmesi, okuma saatine katılanlarda çok güzel bir izlenim ve anı bıraktı.

Peki, Çamlıca Tepesini bu kadar güzelleştiren orman gülleri hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? 
Orman Gülü; fundagiller (Ericaceae) familyasının Rhododendron cinsini oluşturan 800 kadar gösterişli çalı türünün ortak adıdır. Türkiye’de de Karadeniz kıyısındaki ormanlık alanlarda yetişir. Diğer yerlerde genellikle süs bitkisi olarak yetiştirilir. Orman gülleri yapraklarını döken ve dökmeyen türleri kapsar; büyüklükleri toprağın yüzeyini kaplayan alçak boylu çalılardan ağaçlara kadar çeşitlilik gösterir. Çiçek renkleri beyaz, sarı, pembe, kırmızı, mor ve mavi arasında değişir. Çiçekli kalma süresi ortalama iki haftadır. Kışın dökülmeyen, geniş şerit ya da elips biçimli yapraklarının üst yüzü parlak koyu, alt yüzü soluk yeşildir. Yabancı kaynaklı bazı filmlerde de bahsi geçen ve arıcıların orman güllerinden ürettiği ballar, bal dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-