eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

PARA YOK DİYE, 5 YIL HİZMETTE Mİ YOK ?

PARA YOK DİYE, 5 YIL HİZMETTE Mİ YOK ?
24 Mayıs 2019 - 3:54

TASARRUF EDERKEN, KENTİ KAYBETMEK

Ünye, 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası kente hizmet etmesi için Ak Parti adayı Hüseyin Tavlı’ya görevi verdi.

Seçim döneminde hiçbir proje açıklamayan ve süreci bu şekilde tamamlayan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’dan herkesin beklentisi göreve gelir gelmez kentin kazanımlarının üzerine yeni kazanımlar katmasıydı.

Ancak, göreve seçildiği yaklaşık 1,5 aylık dönemde aldığı kararlar bırakın yeni kazanımlar katmayı, kentin eski kazanımlarını da bir bir kaybettiriyor düşüncesini akıllara getirdi.

Çözüm Üretmeden Başkanlık Olmaz

Öyle ki hemen tasarruf edeceğiz moduna geçildi.Kemer sıkacağız sadece maaş ödeyeceğiz diye bir Belediyecilik olmaz .Belediye sorun çözen ,üreten ve veren kurumlardır.Kültürel ,sportif,sosyal ve kentsel hizmetlerin durması veya ertelenmesi söz konusu olamaz.Bir belediye Başkanın mesaisi 24 saattir ve halk bahane kabul etmez. O yüzden sayın Tavlı bir önce iyi bir ekip oluşturarak proje ve kaynak üretmelidir.Helede elimizdeki var olan değerler hiç mi hiç kaybedilmemelidir.Tasarruf ederken kazanımları kaybetmemelidir.

Kentin Tanıtımı Açısından Son Derece Önemli

Bunun son örneği ise Ünye’de 2 yıldır yapılmakta olan Triatlon yarışları… Triatlon, Ünyelilerin ve bölge halkının pek aşina olmadığı bir spor dalı olmasına rağmen tüm dünyada futboldan sonra en fazla seyirci kitlesine sahip ve yüksek dayanıklılık gerektiren bir spor dalı. Aynı zamanda bu sporda mücadele eden sporcular ciddi bir hayran kitlesine sahip ve yarışılan her kentin bu açıdan önemli bir tanıtım vesilesi oluyorlar. Ünye, 2017 yılında ilk kez gerçekleştirilen Triatlon yarışları ile bu spor dalı ile tanışmış oldu. İlk başta yabancı olduğu bu spor dalını canlı olarak izleme şansı elde eden Ünye halkının ortak görüşü organizasyonun son derece güzel ve tanıtım açısından etkili olduğu yönündeydi. Keza, 2018 yılında ikincisi düzenlenen yarışlar sonrası Türkiye Triatlon Federasyonu, Ünye yarışlarını bundan böyle daimi yapmak adına karar aldı.

500 Sporcu Yarışacaktı ve Ünye Ekonomisi Kazanacaktı

Bu yıl 13-14 Temmuz tarihlerinde planlanan Triatlon yarışlarında ayrıca milli takım seçmeleri de gerçekleştirilecekti. Milli sporcuların yer alacağı ve yaklaşık 500 triatletin 2 gün boyunca ter dökeceği yarışlar Ünye’nin tanıtımı açısından milyonlarca liralık bir değer taşıyordu. Ünye’de yarışacak 500 sporcunun yarısı Ünye’de kendi imkânları ile konaklayacak ve 2 gün boyunca Ünye ekonomisine katkı sağlayacaktı.

Karadeniz Bölgesinde Bir Tek Ünye’de Yapılıyordu

Türkiye’de yılda 9 kez Antalya, Isparta, Gelibolu, İstanbul ve İzmir gibi illerde gerçekleştirilen Triatlon yarışları tüm Karadeniz bölgesinde ise sadece Ünye’de yapılıyordu.

Ancak Hüseyin Tavlı yönetimi böylesine büyük bir organizasyon olmasına rağmen sadece 90 bin lira maliyeti olan yarışları, bütçe yetersizliği nedeniyle iptal etti.

Akıl Tutulması

Tasarruf, kamu kaynaklarını doğru kullanmak açısından elbette önemli. Ancak vurguladığımız gibi doğru kullanmak kaydı ile… Ünye’nin böylesine önemli bir tanıtım fırsatının doğduğu Triatlon yarışlarının sadece 90 bin lira gibi bir maliyeti bütçe yetersizliğini bahane ederek iptal etmek akıl tutulmasından başka bir şey değildir.

Ünyeliler Tepkili!..

Triatlon yarışlarının iptal olması Ünye kamuoyu tarafından da tepki ile karşılandı. Haberin duyulduğu ilk andan itibaren vatandaşlar organizasyonun iptal edilmesine anlam veremediklerini belirttiler.

Triatlon yarışları sadece Ünye’nin tanıtımına katkı sağlamıyor, aynı zamanda gençlerimizi de spora teşvik ediyordu.

Ünye Cazibesini Kaybetmemeli

Örneğin; Ramazan etkinlikleri bu yıl yapılmayınca Ünye’de geçtiğimiz yıllarda ki Ramazan coşkusundan eser yok. Akşamları dışarı çıktığınızda kentte bir ölüm sessizliği hakim. Oysa hemen komşumuz olan Fatsa, Ramazan etkinlikleri ile akşamları çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor  ve  cazibe merkezi oldu.

Kum turnuvası ve sokak sporları devam etmeli.Etkinliklerde zayıf kaldığımız gecen sene Altınordu belediyesi, bizdeki tüm aktivitelerini yaptı ,hem canlı canlı tüm Türkiye’ye yayınladı.

Birde Ünye’de yapılması gereken ise farklı dallarda sporları geliştirmeye devam etmeliyiz. Yıllardır süre gelen Rahvan at yarışlarına önem verirsek ve buna 3-5 kuruşta ödül verirsek ,Ünye’ye tüm Türkiye’den yarış severlerin geleceği ve tanıtımımıza katkı sağlayacağı kesindir.

Şimdi’de Triatlon yarışlarını kaybetmeyelim. Karadenizde tek olan işi biz yapıyoruz,onca reklam alıyoruz,tanıtım için biçilmez kaftan bir etkinlik ama biz ne yapıyoruz elimizin tersiyle itiyoruz.Akıl işimi ?

Başkan Tavlı, Hayal Kırıklığı Değil Umut Vermeli

Ünye Karadeniz Bölgesinin tatil beldesi havası taşıyan tek kenti. Ünye Belediyesi ise etkinlikleri tek tek iptal etmekle kentin bu özelliğini baltalamayalım.

Umuyoruz ki yeni bir heyecanla seçilen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı  hayal kırıklığı yaratmayacak. Ünye’nin kaybedecek zamanı yok.Başkan bir an önce kolları sıvamalı ve Ünye’yi kalkındırmalıdr.Bir Mehmet Türk dönemini daha Ünyeli kaldıramaz.

Bir sözümüzde Ordu Büyükşehir Belediyesine;

Ünye Belediyesinden çok sizin Ünye’ye hizmetler yapmanız gerekmiyor mu? Ordu demek sadece Altınordu demek midir?

Gerek hizmet ,gerek sosyal ve  gerekse tanıtım faaliyetlerinde Altınordu dışında ki ilçelere de  öncülük edilmeli ve destek olunmalıdır.

Maalesef şuana kadar Büyükşehirin nimetlerinde yararlanamayan bir Ünye var.

Umarız bu böyle gitmez.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-