eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ÜTBO MECLİS BAŞKANI AYDIN’DAN REKOLTE AÇIKLAMASI

ÜTBO MECLİS BAŞKANI AYDIN’DAN REKOLTE AÇIKLAMASI
28 Mayıs 2019 - 3:14

Dünya Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Kongresi tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Türkiye’nin fındık rekoltesi hakkında Ünye Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erhan Aydın gazetemize özel açıklama yaptı.

2019 yılı rekoltesinin 770 Bin ton olması düşünüldüğünü ifade eden Ünye Ticaret Borsası Meclis başkanı Erhan Aydın, 2018 yılı devir stokuyla birlikte bu rakamın 815 Bin Ton olarak hesaplandığını söyledi.

Ünye Ticaret Borsası Meclis başkanı Erhan Aydın;

“2019 rekoltesi 770 Bin Ton hesaplanıyor. 2018 fındığından devir ise 45 Bin ton olmak üzere toplam 815 Bin Ton rekolte hesaplanıyor. 770 Bin Ton daldan toplanacak fındıktır.

Dünya Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Kongresi’nde (INC) geçtiğimiz hafta sonu toplantı oldu. Doğu ve batı ihracatçılar Derneği yönetimi ve başkanları da bu toplantıya katıldılar. Bu toplantıda 2019 yılı fındık rekoltesi açıklandı, bu açıklanan Rekolte de 770 Bin Ton. Tabii ki bu devletin açıkladığı rakam değil. 45 Bin Ton da devir stoğunu hesaplayarak toplam 815 Bin Ton rekolte düşünülüyor.

Önümüzde daha ziraat odalarının ve devletin kendi yapacağı rekolte var. Bu yapılan sadece ihracatçıların kendi yaptığı rekoltedir.

Biz Ünye Ticaret Borsası olarak herhangi bir çalışma yapmadık. Biz ihracatçılar Birliği’nin Ziraat Odası’nın ve devletin açıkladığı rakamı bazalıyoruz. Ama genel olarak ihracatçılar Birliği’nin yaptığı rakam diğerlerine oranla daha gerçekçi oluyor.

Şu anda pazara çok az fındık iniyor. Köylünün elinde fındık kalmadı. Toprak mahsullerinin elinde 2017 mahsulü var. Bunun da zaten çoğu alındı, satıldı. Üreticinin elinde yok denecek kadar az ürün var. Kabuklu fındık şu anda serbest piyasada 16-17 TL arasında işlem görüyor.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-