eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefliği Uyardı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefliği Uyardı
06 Haziran 2019 - 0:08

Nuriye mahalleli vatandaş tarafından bulunan yavru Karaca haberimizin ardından , Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefliği  ve Orman İşletme Müdürlüğü gerekli çalışmaları yaparak ,yavru karacayı annesine kavuşturdu.

Yayınlanan haberimizin ardından  Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü Ünye Şefliği vatandaşları bilgilendirici bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre  Karaca Yavrularına Dokunmayalım ! Annelerinden Ayırmayalım  diyerek,

 Karaca Yavruları Hakkında Uyarılarda bulundular 

Karaca Yavruları Bulunduğu yerden asla alınmamalı !

Anneden ayrı kaldığı bu süreçte günümüzde minik yavrular insanlar tarafından rast gelinmekte; annesini kaybettiği, tek başına kaldığı, yardıma ihtiyacı olduğu şeklinde yorumlanarak doğal ortamlarında alınmaktadır. Böylelikle iyilik yapıldığı düşünülerek insan elinde büyütülmeye çalışmaktadır. Ancak yeterli anne sütü almamış bu minik bebeklerin bu şekilde doğal yaşama tutunması maalesef çok zordur.

Karaca yavrularına İnsan eli dokunursa annesi terkedebilir !

Yaban hayatına destek olmak için yapılması gereken en doğru hareket karaca yavrusu veya yavruları görüldüğünde, eğer acil yardım ve tedaviye ihtiyacı yoksa bulunduğu yerde bırakılmalı dokunulmamalıdır. Belirli bir uzaklıkta sessizce annesinin gelip gelmediği 3 gün süreyle gözlemlenmeli annesi gelmiyorsa yada sahiplenmiyorsa  en yakın Doğa Koruma ve Milli Parklar birimlerine haber verilmelidir. Bir de fotoğraf çekme isteği uyandıran bu sevimli yavruya insan eli değdiğinde aynı yerde bırakılsa bile annesi geldiğinde kokusunu tanımayıp terk edebilmektedir.

  Tabiatın kanunudur.Normal Şartlarda Hiç Bir Anne yavrusunu terketmez!

Eğer yavru Karaca dokunulmadan el sürülmeden görüldüğü yerde bırakılırsa Anne karaca geri dönüşünde bıraktığı yerde yavrusunu bulur ve sahip çıkar”dendi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-