eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Tarihi Fırsat 15 Haziran Cumartesi Günü Sona Eriyor

Tarihi Fırsat 15 Haziran Cumartesi Günü Sona Eriyor
13 Haziran 2019 - 1:44

Başvuru süresi iki kez uzatılan İmar Barışı’nın süresi 15 Haziran Cumartesi günü doluyor.

İmar Barışının 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsadığını belirten  İnce Mühendislik Sahibi İnşaat Mühendisi Mehmet Akif İnce, fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşların son günü beklememeleri gerektiğini söyledi.

Konu hakkında gazetemize özel bilgi veren İnşaat Mühendisi Mehmet Akif İnce şu açıklamada bulundu;

“ İmar barışında son gün 15 Haziran 2019, son ödeme tarihi ise 30 Haziran 2019’dur.

İmar Barışından yararlanmayan vatandaşların en önemli sorunu kaçak kat çıkmaları oluyor. Şu anda Belediyeden, kaçak yapılardan dolayı iskan alamayacak binalar var. Bu soruna en iyi şekilde çözebilecek imkân, İmar barışı yanı kayıt belgesidir. Kayıt belgesi ile beraber ağır iskent şartlarına gerek kalmadan kat mülkiyeti tesisi kurulabiliyor. Bunun zaten en güzel avantajı burada kat mülkiyeti alan bir binanın nihaiye tapusu kat mülkiyeti tapusudur.

Şuan en önemli konulardan biride iskansız olan yapılara elektrik aboneliği yapılamıyor. Elektrik idaresi ya isken yada yapı kayıt belgesi istiyor. Vatandaşlarımızın bunu çok fazla dikkate alması gerekiyor çünkü köylerde ruhsatsız, iskansız yapılar çok fazla var ve yeni yapılar da buna dâhil. Ama şuradaki en önemli konu imar barışı için yapıların 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış olması gerekiyor. Bundan bir ay önce yapılan yapılar imar barışı yapılamaz ve bu konunun önemli olmasının sebebi vatandaşlar tam olarak bilemiyorlar çünkü sistem belgeyi veriyor ama daha sonra herhangi bir inceleme olursa çok büyük sıkıntı yaşarlar.

İŞİNİZİ RİSKE ETMEYİN 

Biz İnce Mühendislik olarak bu konu hakkında çok iş yaptık ve fazla bilgiye sahibiz. Öncelikle harita ekibimizi göndererek binanın ölçümü çıkartılıyor. Zemin kat, bodrum kat ve diğer katlar olarak ayrı ayrı hepsinin metre karesi belli oluyor. Bu ölçümü cihaz ile yaptığımız için hiçbir hata olmuyor.  Oluşan en ufak bir hatada kadastro sizlere bu tapuları vermiyor. Önemli olan girilen metre karelerin doğru olmasına dikkat etmektir.

Son 2 gün kaldı. Vatandaşlarımızın bunu dikkate alması lazım çünkü bundan sonra böyle bir hafta olmayacak. Bundan önceki son af 82 yılında gelmiş ve burada 27 senelik bir zamandan bahsediyoruz. Zaten son başvuru 15 Haziran’da bunun ödemesi 30 ‘unda. Şuan başvuru yapıldığında ödeme yapılacak diye bir şey yok, daha ödeme için 15 gün var. Bence vatandaşların bunu değerlendirmeleri gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-