eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Altın Fiyatları Düğüncüleri Nasıl Etkiledi?

Altın Fiyatları Düğüncüleri Nasıl Etkiledi?
15 Haziran 2019 - 1:40

İşlerinin açılması için yaz aylarıyla birlikte başlayan düğün sezonu bekleyen kuyumcu esnafı hayal kırıklığı yaşıyor.

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp düğün sezonunun açıldığı bugünlerde alım gücünü vatandaşlar için değerlendirdi.

Şuana kadar vatandaşların alım gücünün geçen seneye oranla daha az olduğunu belirten CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp, bu yıl müşterilerin daha çok mini setler tercih ettiğini söyledi.

“Önceden düğünlerde 20 gramlık hediye takabilen bir müşteri bugün 10,15 gram bilezik takabiliyor.” diyen CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp sözlerine şu şekilde devam etti.

“Özellikle Ramazan Bayramından sonra mevsimsel olarak düğün sezonu başladı. Geçtiğimiz seneye göre biraz daha cılız hareketler oluyor. Bunun bu hafta sonu olacak üniversite sınavına bağlıyoruz ama görüyoruz ki özellikle önümüzdeki haftalarda yani Temmuz ve Ağustos ayında yoğun bir düğün ve nişan programı var. Müşteriler altın tarafından nişan olarak alyans ve mini setler tercih ediyorlar. Düğün tarafında ise bireyler bütçelerine göre daha çok 22 ayar bilezik ve takı setleri tercih ediyorlar. Geçen seneye göre mukayese ettiğimiz zaman özellikle altın tarafında oldukça hatırı sayılır bir fiyat farkı var.

Müşteriler kendi bütçelerine göre altın takıyorlar.

Geçen sene bu dönemde 22 ayar bilezik fiyatı 150-155 TL iken, bugünlerde bir gram bilezik 240 TL dir. Alternatif olarak üretici firmalar ile beraber özellikle gramajlarda hafifleme yoluna gidiyoruz. Yani önceden 20 gram takabilen bir müşteri bugün 10,15 gram bilezik takabiliyor. Setler mesela bundan önceki senelerde ortalama 50,70 gram arasında iken bugün 18, 20 gram civarında son altın teknolojisine göre üretilmektedir. Bugün için altın fiyatları gram 250, çeyrek 415 TL, tam altın 1659 TL olmaktadır. Müşteriler dediğimiz gibi kendi bütçelerine göre hareket edip  takılarını ona göre almaktadır. “diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-