eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye’de 24 Bin 835 Öğrenci Karne Aldı

Ünye’de 24 Bin 835 Öğrenci Karne Aldı
14 Haziran 2019 - 13:43

 

Ünye’de bugün 24 bin 835 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 

2018-2019 eğitim öğretim yılının 2. döneminin sona ermesi dolayısıyla Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi’nde  karne töreni düzenlendi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda protokol konuşmalarının ardından Okul Müzik öğretmeni Cihan Mutlu eşliğinde müzik dinletisi ve daha sonra il düzeyinde DynEd Projesinde ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül töreni gerçekleşti. 

Programın sonunda Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, Ünye İlçe Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve şube müdürleri öğrencilere karnelerini verdi.

Karne töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz , “Karne alan öğrencilerimize başarılarının devamını diliyorum. Tatillerini iyi değerlendirmelerini ve kitap okumalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi Müdürü Erdoğan Bölükbaş törende yaptığı açılış konuşmasında,

“İnsanın en değerli varlık, sevginin en hünerli güç, bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer ve eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğuna inanan ayrıca her şeyin insanı sevmekle başladığını kabul eden ve üyesi olmaktan gurur duydum Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi Ailesi adına 2018-2019 eğitim öğretim yılı sene sonu karne töreni hepiniz hoş geldiniz.

5 yıl önce katıldım bu eğitim yuvasında gözleri adeta ışıl ışıl parlayan, geleceğe umutla ve güvenle bakan bu güzel gençleri tanıma ve onlara hizmet etme bahtiyarlığını bana lütfeden Rabbime hamd ediyorum. Okulumuz ilk olarak 1991-1992 eğitim ve öğretim yılında Ünye Anadolu Fen Lisesi adıyla Endüstri Meslek Lisemiz binasında birinci sınıf olarak hizmete açılmış ardından sırasıyla Yunus Emre İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda eğitim yaptıktan sonra 1998-1999 eğitim öğretim yılında şuanki okul binamızın tamamlanması ile buraya taşınmış ardından tam 1 yıl sonra okulumuz arsasının bağışçıları olan Sayın Orhun Güven, merhum Profesör Doktor Oktay Güven ve Sayın Çağatay Güven kardeşlerin dedeleri olan Mehmet Refik Güven ismini alarak Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi olmuştur. Bu münasebetle buradan bir kez daha okulumuz arsasını bağışlayan hayırseverlerimize şükranlarımı arz ediyor ve ahirete göç eden Güven Ailesi fertlerine Allah’tan rahmet diliyorum.

-Okulumuz 47 personel ve 504 öğrenci ile hizmet vermekte

2014 yılına gelindiğinde bakanlığımız kararı ile öğretmen liselerinin kapatılması sonucu okulumuz Fen Lisesi’ne dönüşmüş ve 2014-2015 eğitim öğretim yılından bugüne kadar Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi olarak eğitim hizmetini devam ettirmektedir. Şuan itibari ile 9. ve 12. sınıflarımız 4’er, 10. ve 11. sınıflarımız 5’er şube olmak üzere 18 derslik fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarları, resim ve müzik atölyeleri, toplantı odası, öğretmenler odası, çok amaçlı salonu, şu an içinde bulunduğumuz 160 kişi kapasiteli Yunus Emre Konferans Salonu, okul bahçemizde bulunan 500 izleyici kapasiteli Spor Salonu ve 96 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu bulunmaktadır. Ayrıca 5’i idareci, 35’i öğretmen, 4’ü geçici işçi, 3’ü yardımcı personel olmak üzere toplam 47 personel ve 18 şubedeki toplam 504 öğrenci ile hizmet vermekteyiz. Okulumuzun kurulduğu günden bugüne kadar mezun ettiği öğrencilerin tamamına yakın bir bölümü ülkemizin en seçkin üniversitelerinde eğitimlerini tamamlayarak girişken, başarılı, özgür düşünen, sağlıklı bireyler olarak ülkemizin olmasına katkı sağlamaktadır.

Bugün itibarıyla 2. mezunlarımız olacak olan ve 15-16 Haziran tarihinde yani yarın ve pazar günü gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek olan sevgili öğrencilerime gidecekleri bu sınavda ve ayrıca zorlu, telafisi olmayan hayat sınavında başarılar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz sözlerinde şunları ifade etti:

“2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sonuna geldiğimiz bu gün itibariyle ilçemizde 81 okulda 24 bin 835 öğrencimizin karne heyecanını paylaşıyor, 1750 öğretmenimizin gayretli çalışmalarının haklı gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve tüm eğitim çalışanlarını göstermiş olduğu gayretten dolayı kutluyor, velilerimize bu süreçte bize vermiş olduğu destek için teşekkür ediyorum.

Sevgili öğrencilerimiz, eğitim ve öğretim yılı sonunda aldığınız karneler sizlerin bir yıllık çalışmalarımızın değerlendirilmesini içermektedir. İnanıyorum ki olumlu yönleriniz ile beraber eksiklerinizi de görüp önümüzdeki yıl daha düzenli ve verimli çalışarak arzu ettiğiniz seviyeye ulaşacaksınız. Tatil sürecinde öncelikle dinlenmenizi, aileniz ve sevdikleriniz ile dolu dolu zaman geçirmenizi, kişisel ve sosyal becerinizi destekleyecek faaliyetlerle bulunmanızı, özellikle bol bol kitap okumanızı sizlere tavsiye ediyorum.

Kıymetli  velilerimiz, eğitimin temel taşlarından biri olduğunuzu, öğrencilerimize verilen karnenin bir eğitim ve öğretim yılının değerlendirmesi olduğunu unutmayınız. Öğrencilerimizin gelişimlerini devam ettirebilmeleri için onları destekleyiniz. Sizlerin yol gösterici ve ufuk açıcı olmanız, çocuklarınızın hedeflerine daha da yakın olmalarına sebep olacaktır. Çocuklarımızın başarılarına ortak olduğumuz gibi varsa bir başarısızlıkları onlara da ortak olmalısınız. Yapıcı ve özgüven artırıcı bir tutumla onları desteklemek başarılarını artıracağı gibi güçlüklere mücadele edebilmelerine katkı sağlayacaktır. Unutmayınız ki başarılıyken baş tacı ettiğimiz evlatlarımıza, başarılı olamadığı zamanlarda da anlayış göstermemiz ve varsa sorunlarını çözmeye çalışmamız onların her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirecek ve güven duygularını geliştirecektir.

Değerli öğretmen arkadaşlarım, ülkemizi güçlü yarınlara taşıyacak yeni nesillerimizin yetişmesinde en büyük güç şüphesiz sizlersiniz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil sizin emeğiniz ve sizin alın terinizdir. Fedakârca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.

Bu duygu  ve düşüncelerle 2018-2019 eğitim öğretim yılının sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin sağlıklı ve mutlu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum. Hafta sonu Yükseköğretim Sınavına katılacak öğrencilerimize ve tüm gençlerimize başarılar diliyorum. “dedi.

Düzenlenen programda konuşma yapan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney şunları ifade etti;

“Hepimiz aynı toplumun birer fertleriyiz. Zaman zaman toplum içerisinde yaşarken karşılaştığımız sıkıntılar oluyor ve bunların üzüntüsünü yaşıyoruz. Belli hayat tecrübelerinden sonra çözüm noktasında ortaya koyulan en önemli şey eğitim, öğretim, bilgi ve ahlaki değerler olduğunu görüyoruz. Bizler de sizler gibi aynı yollardan geçerek bu günlere geldik. Tecrübe çok ciddi bir birikimdir ve bizim arzumuz tecrübeleriniz sizi üzmeyen tecrübeler olmasıdır. Bizler istesek de sizin pozisyonunuza gelemeyiz ancak sizler hedeflerseniz ve çalışırsanız her türlü pozisyona gelebilirsiniz. Zaman ve gençliğinizin kıymetini bilmeniz gerekmektedir.

Sizi Mutlu Edecek Mesleği Tercih Edin

Hepiniz ilerleyen dönemlerde meslekler seçeceksiniz. Meslek seçerken daha çok maaş almak noktasında hareket etmeyin. Maksadınız sizi mutlu edecek, işinizi yaparken keyif alacağınız meslekleri tercih edin. İyi meslek değil mesleğin iyisi vardır. Yaptığınız mesleğin ve bulunduğunuz konumun en iyisi olmaya çalışın. En iyi olurken de ahlaki olarak da en iyi olmaya çalışın. Yaptığınız her şey mutluluk içindir ve tercihlerinizle mutlu olacağınız bir hayat geçirmeniz gerekmektedir. İnsan ne kadar mutlu olursa karşısındaki o kadar mutlu eder. Hafta sonu gireceğiniz sınavlarda arzu ettiğiniz bölümleri kazanmanız temennisiyle, karne alan bütün öğrencilerimizi ve velilerimizi ayrıca tüm öğretmenlerimizi kutluyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

Dönem mezunları birincisi Şevval Mutlu mezunlar adına yaptığı konuşmada;

“Geldiğim ilk gün ne kadar heyecanıysam, ne kadar mutluysam ve ne kadar umutluysam şuan da o kadar heyecanlı, mutlu ve umutluyum. Hayatımın bu 4 yılı, en büyük dostlarımı kazandığım, en büyük sevinçlerimi yaşadığım ve beni en çok olgunlaştıran yıldır. Ünye Fen Lisesi bana belki de hiç kazanamayacağım değerler kattı. Öğretmenlerin burada bana sadece fizik, matematik öğretmedi. Ben burada sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü de öğrendim.

-Cumhuriyet biz gençlere emanettir

Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençler, cesaretimizi takviye ve idâme eden sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetlerinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsâli olacaksınız.” sözleri doğrultusunda yetiştirildiğimizi biliyor ve bizden sonraki nesillere aydınlık yarınlar bırakmak için Cumhuriyetimizin en büyük kurucuları olarak yolumuz akıl ve bilim yolu olacak ve ülkemiz için her türlü sorunda bir fikrimiz bir çözümünüz olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın, Cumhuriyet biz gençlere emanettir. ” dedi.

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-