eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı
19 Haziran 2019 - 15:47

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi 2018-2019 eğitim öğretim yılı geleneksel yıl sonu sergisi açılışı yapıldı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergide, yıl boyunca Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yapılan ürünler ve çalışmalar sergilendi.

Protokol konuşmalarının ardından halk oyunları gösterisiyle devam eden serginin açılışını Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu tarafından gerçekleştirilirdi.

 2018-2019 eğitim öğretim yılı geleneksel yıl sonu sergisinin açılış konuşmasını yapan Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan şunları ifade etti;

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan: “Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi olarak bu yıl şuana kadar genel, mesleki teknik ve okuma yazma alanlarında 918 kurs açtık. Bu kurslarda 18 bin 486 kişi eğitime katıldı. Bunlardan 10 bin 391’i sertifika aldı. Bu yıl da devam eden okuma yazma seferberliğinde en ücra noktalar dahil olmak üzere 83 okuma yazma kursu açtık. Bu kurslara 372 kursiyer katıldı. 2 yıl içerisinde okuma yazma alanlarında 342 kurs açarak, 2664 kişiyi sertifikalandırdık. Okuma yazma bilmeyenlerin evlerine en yakın yerlerde kurslar açıyoruz hatta evde eğitim almak isteyenlere öğretmenler görevlendiriyoruz.

Sergilenen Ürünler El Emeği, Göz Nuru Ürünlerdir

Her yıl kurslarımızı çeşitlendiriyoruz. Bu yıl çinicilik, kösele deri ve teship kursları açtık. Deri işlemeciği için Ankara’dan uzman getirdik. İnşallah çini ve cam işleme kurslarımızı da kuracağız. Önümüzdeki yıl başka sürpriz kurslarımız da olacaktır. Bu yıl İŞKUR işbirliği ile 4. kursumuzu yarın başlatacağız. 25 kursiyerimiz keçe dövme, 15 kursiyerimiz çini, 50 kursiyerimize iğne oyası kursları açtık. Zihin engelli öğrencilerimizi bu yıl da taşıyarak Nuriye İlkokulu’nda kursumuza devam ettik. Burada sergilenen ürünler el emeği, alın teri, göz nuru ürünlerdir. Bizlere bu kurslarda destek olan Sayın Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, kamu kurumlarının değerli idarecilerine, okul müdürü arkadaşlarıma ve bu mekanı sergi için tahsis eden Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz; “Halk eğitim merkezimiz tarafından düzenlenen, öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları konusunda bizleri bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeye teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösteriler içeren, programlı etkinlikler bütünü olan şenliğimize hoşgeldiniz. Yıl sonu sergimizi diğer faaliyetlerden ayıran en önemli özellik öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım olanağı sunmasıdır. Bireysel gelişime yönelik merakla istek uyandırma özelliği ile de iletilen diğer hayat boyu öğrenme faaliyetlerinden daha etkili olmaktadır. Bir şenlik havası içerisinde ortaya koyulan ürünleri gördükçe öğrenmenin sınırlarının zannettiğimizden çok daha geniş olduğunu bir kez daha anlamış olacağız. Unutmamalıyız ki öğrenmek sadece okulla, diploma sahibi olmakla sınırlı kalmamalıdır. Öğrenme hayat boyu çabalamamız gereken bir uğraş, tutkuyla bağlanacağımız bir aktivite olmalıdır. Her öğrenme bizi değiştirir ve kişisel gelişimimize katkıda bulunur.

Halk eğitim merkezimizin açmış olduğu kurslara katılan kursiyerlerimiz hem kültür ve sanat etkinlikleriyle vakitlerini iyi değerlendiriyorlar, hem de iş edindirmeye yönelik kurslarımıza kendilerine bir iş yeri açma ve ailelerine gelir getirecek meslekler edinme imkanı bulabiliyorlar. Her zaman her yerde, herkese eğitime gaye edilen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün bir yıl boyunca sürdükleri eğitim faaliyetlerinin sergileneceği, öğrenme şenliğimize tekrar hoş geldiniz diyor emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. “dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-