eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ÜNYELİ MECLİS ÜYESİNE TEHDİT

ÜNYELİ MECLİS ÜYESİNE TEHDİT
20 Haziran 2019 - 1:24

Ordu Büyükşehir Belediye (OBB) Meclisi’ni yöneten Başkan Vekili Celal Tezcan, Meclis Üyesi Kerim Ateş ‘Yakınmayın iş yapın’ deyince konuşmanın siyasi olduğunu belirterek, OBB Meclisini kapatma tehdidinde bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediye (OBB) Meclisi, haziran ayı olağan toplantısının 2. birleşimini Başkan Vekili Celal Tezcan, yönetiminde gerçekleştirdi. Ünye’de bulunan Çınarsuyu Tesislerinin ORBEL’e devredilerek halka açılmasının görüşüldüğü sırada sert tartışmalar yaşandı. Özellikle Başkan Vekili Celal Tezcan ile Saadet Partili Meclis Üyesi Kerim Ateş arasında gerilim arttı.

ÇAMLIK İLE KARIŞTIRILDI

Gündemin okunmasının ardından Başkan Vekili Celal Tezcan’ın söz verdiği Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Olgun Ocak, Çınarsuyu Tabiat Parkı yerine yine Ünye’de bulunan Çamlık ile söze başlayınca Tezcan araya girerek, “Çamlık değil Çınarsuyu. Çamlık maalesef iyice tabanı boşalmış. Çamlık, Çamlık olmaktan çıkmış. Bizim Ünye’ye Çamlık’a gidelim diye gittiğimiz Çamlık şu an yok” dedi.

ÜNYELİ DENİZE İNEMİYOR

CHP’li üyelerin zarar edilmemesi gerektiğini belirten konuşmalarının ardından söz alan Saadet Partisi Meclis Üyesi Kerim Ateş, “Ünyeli olarak benim Çınarsuyu ile ilgili ifade etmek istediğim şöyle bir sıkıntı var. Ben mesela hafta sonu çocuklarımı aldım bir yere gitmek istedim. Çamlık’a gitmek istemedim, Asarkaya Kent Ormanı’na gitmek istemedim, Çakırtepe’ye çıkmak istemedim. Deniz kenarında bir yere oturalım dedik ama Curi Irmağını geçtikten sonra her yerin tel örgüler ile çevrili olduğunu gördük. Ünyeli olarak biz denize inemiyoruz. Çınarsuyu Tabiat Parkı işletilirken zarar edilmemesi önemli ama kamu hizmeti de önemli” diye konuştu.

YAKINMAYIN İŞ YAPIN

Çınarsuyu Tabiat Parkı konuşulurken Çamlık’ın adının geçtiğini aktaran Ateş, “Çamlık Ünye için çok önemli. Burada bile Çınarsuyu konuşulurken insanların aklına Çamlık geliyor. Çamlık, Ünye ile özdeşleşmiş bir yer. Siz burada ‘Çamlık, Çamlık olmaktan çıkarılmış’ dediniz. Ben de diyorum; Saadet Partisi’nin üyesiyim ama şu anda Ordu var, Ünye var. Buradaki parti önceliği yok. Ünye’nin ve Ordu’nun kalkınması var. İnsanlar size teveccüh etti ve uzun süre iktidar verdi. Yerel de iktidarı verdi. Siz yakınan değil bunları yapan makam olmanız lazım. Ama siz yakınıyorsunuz, yakınmamanız lazım…” ifadelerinde bulundu.

MECLİSİ KAPATIRIM TEHDİDİ

Bu sırada ‘bir saniye’ diyerek Ateş’in sözünü tamamlamasına izin vermeyen Başkan Vekili Tezcan, ses tonunu da yükselterek, “Burada siyaset yok. Kanun siyaset yapıldığı an meclis başkanı meclisi kapatabilir diyor. Lütfen burada siyaset dışı konuşuyoruz. Siyasete büründüğümüz an meclisi kapatırım” diyerek cevap verdi.

ÇAMLIK OBB YÜZÜNDEN BU HALDE

Bunun üzerine Ateş, Çamlık ile ilgili yapılması gerekenler olduğunu, bunlar yapılmadığı için Çamlık’ın bu hale geldiğini belirterek, “Çamlık şu anada Ordu Büyükşehir Belediyesine ait. Yapılması gerekenler yapılmadığı için Çamlık ölüyor.” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Tezcan, Ateş’ten Çamlık ile ilgili öneri OBB’ye öneri getirmesini istedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylama ile Çınarsuyu Tabiat Parkı ORBEL’e devredildi. Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, temmuz ayı meclis toplantısını 11 Temmuz 2019 Perşembe günü saat 14.00’te  gerçekleştirecek.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-