eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Meclis Üyesi Kerim Ateş Meclis Krizini Anlattı

Meclis Üyesi Kerim Ateş Meclis Krizini Anlattı
21 Haziran 2019 - 1:54

Ordu Büyükşehir Belediye (OBB) Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısının 2. birleşiminde yaşananları “ÜNYELİ MECLİS ÜYESİNE TEHDİT” başlıklı haberimizde sizlerle paylaşmıştık.

 Bugün ise olayda adı geçen Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kerim Ateş, o gün mecliste yaşananları ve neler söylemek istediğini Çakır Medya kameralarına anlattı.

Ateş, meclis otumunu yöneten Birinci Başkan vekili Celal Tezcan’ın Çamlık ile ilgili olarak “Çamlık ölüyor”ifadesinin ardından bizler muhalefetteyiz, sizler icraat makamındasınız. Sizler yapmanız gereken şeylerin yapılmamasından dolayı şikayet edemezsiniz.” dediğini daha sonra ise Tezcan’ın “burası siyaset yapma yeri değil, meclisi tatil ederim” dediğini belirtti.

Söylediklerinde siyaset yapma amacının olmadığını ve mecliste ne konuştuysa Ünye ve Ordu’nun menfaati için olduğunu ifade eden Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kerim Ateş yaptığı açıklamada şunları belirtti;

Başkan Vekili Tezcan “Çamlık’ın  Öldüğünü Belirtti”

“O gün mecliste yaşananlarla ilgili olarak şunları aktarmak istiyorum. O ikinci birleşimdi ve gündemin 3. Maddesi olan “Çınarsuyu Tabiat Parkı’nın ORBEL A.Ş.’ye devri” ile alakalı gündem maddesi konuşulurken, görevli komisyondaki arkadaşımız “Ünye’de Çamlık olarak bilinen bir yer” dedi. Tabi ki bunun bir önemi yok, bir dil sürçmesi olabilir. Oturumu yöneten Birinci Başkan vekili Celal Tezcan Bey Çamlık’la alakalı Çamlık’ın ölüyor olduğunu söyledi. Bende o anda Ünye ile ilgili bir konu olduğu için konuşma gereği duydum. Çünkü insanlar bizi Ünye ve genelde de Ordu ile alakalı konularda konuşmak için seçiyor. Benden önce CHP’li üyeler de söz aldı ancak onlar “oranın işletilmesiyle alakalı belediyenin zarar ettirilmemesi” hususuna değindiler. Ben ise daha farklı bir hususa değinerek Çınarsuyu Tabiat Parkın’nın ORBEL’e devredilmesiyle alakalı daha önceki kullanımlarla ilgili hususları dile getirdim.

İcraat Makamında Olanların Şikayet Etmemesi Gerektiğini Belirttim, Tezcan “Meclisi Tatil Ederim”dedi

Ben bir Ünyeli olarak Çamlık’a gitmek istemedim, Asarkaya Kent Ormanı’na gitmek istemedim, Çakırtepe’ye çıkmak istemedim. Deniz kenarında bir yere oturalım çocuklarımı alıp deniz kenarında örtümüzü serip çay içebileceğimiz bir yer aradık ancak bulamadık. Çünkü Curi’yi geçtiğimiz zaman Çınarsuyu’na kadar her tarafın çevrili olduğunu gördük. Orada “biz Ünyeli olarak denize inmek istediğimizi, oraların kale gibi çevrilmiş olduğunu”dile getirdik. Onlar da daha önce bu alanların kullanımlarının farklı olduğu ve halkın kullanımına açılacağını dile getirdiler. Bende konuşmalar başkana hitaben yapıldığı için başkana “bizler Saadet Partisi’nin üyesiyiz, sizler Ak Parti’nin meclis üyesisiniz ve başkan vekili olarak görev yapıyorsunuz. Dolayısıyla bizler muhalefetteyiz ve icraat makamında değiliz. Sizler icraat makamındasınız ve yapmanız gereken şeylerin yapılmamasından dolayı şikayet edilmemesi gerektiğini” belirttim. Çamlık’la alakalı bir olumsuzluk ve gerileme varsa bunların çözüm üretilmesi gerekmektedir. Daha sonra Başkan “ burası siyaset yapma yeri değil, meclisi tatil ederim”dedi. Ben kendisinin bu sözleri kötü manada kullandığına inanmıyorum. Bende siyasi bir konuşma yapmadığımı, Ünye için konuştuğumu belirtmek istedim.

Meclise Nasıl Ara Verilir, Hangi Durumlarda Tatil Edilir Gayet İyi Biliyorum

Ben bir avukatım ve orada hukuki olarak vereceğim cevaplar da vardır. Mevzuatta Büyükşehir Belediye Kanununa baktığımız zaman, meclis toplantısıyla ilgili yönetmeliğe baktığımız zaman toplantıya nasıl ara verilir, düzen nasıl sağlanır konularını çok iyi biliyorum. Ama ben bir sonraki toplantıda bu hususu yazılı olarak sunacağım. Hangi şartlarda meclis ara veya tatil edilebilir diye. Ancak ben gerginlik olmasını istemiyorum. Önemli olan bizim orada Ünye’nin ve Ordu’nun menfaatine hususlar konuşulmasıdır. Bizde Çamlık’la ilgili olarak bunları dile getirdik. Çamlık’ta yapılması gereken şeyler yapılmıyor, sonra da Çamlık ölüyor deniliyor. Eğer sizin iktidarınızda 16 yıl önce Çamlık’la ilgili ciddi bir çalışma yapılmış olsaydı bu ağaçlar şuanda ölmezdi.

Siyaset Yapmadım, Ünye’nin Menfaatini Korudum

Bize orada söylenen siyaset yapmayın lafından kasıt muhalefet yapmamamız gerektiğiyse bu durum üzücüdür. Bizim oradaki amacımız siyaset yaparak kendimizi veya partimizi ön plana çıkartmak değildir. Ünye’nin ve Ordu’nun menfaatini korumaktır. Tüm şehir yasası çıkmadan önce Ordu, Ünye, Fatsa makası çok açık değildi. Ancak bugün görüyorsunuz ki Ordu gerçekten makası aşmış ve Ünye ve Fatsa gerilemeye başlamış. Bu hususların mecliste gündeme getirilmesi gerekiyor. Orada Ünye’yi temsilen 7 meclis üyesi var, biri doğal üye Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 6 tanesi Ak Parti’nin, bir tek muhalefetten 7. üye olarak da ben varım. Ben orada tek de olsam bu durumları dile getirmek zorundayım. Onların bu konuda beni anladığına inanıyorum ve İnşallah anlamışlardır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-