eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ateş, Çınarsuyu ve Çamlık Hakkında Konuştu

Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ateş, Çınarsuyu ve Çamlık Hakkında Konuştu
01 Temmuz 2019 - 3:09

 

Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kerim Ateş, Çınarsuyu Tabiat Parkı’nın ORBEL A.Ş.’ye devredilmesi hakkında Çakır Medya kameralarına konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan toplantısının 2. birleşiminde 3. Gündem maddesi olan Çınarsuyu’nun ORBEL A.Ş.’ye devri konusu ile ilgili kameralarımıza konuşan Ateş, bu hizmetin Ünye için faydalı olacağını belirtti.

Çınarsuyu’nun mülkiyetinin değil sadece kullanım hakkının devredildiği ve orada makul bir ücret uygulanması gerektiğini ifade eden Ateş konuşmasında şunları belirtti;

Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kerim Ateş: “Biz muhalefet partisi meclis üyesi olarak oradayız ancak bizim amacımız muhalefet yapmak değildir. Biz hiçbir zaman onlar kötü yapsın biz iyi olanı yapalım demiyoruz. Bizim amacımız iş başındakiler iyi yapsınlar, biz daha iyisini yapalım. Yaşadığımız yer için iyi şeyler yapanlara bizim tek duygumuz minnet olur.

Çınarsuyu’nun Halka Açılmasını Doğru Bir Hizmet Olarak Görüyorum

Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2. birleşimindeki gündem maddeleri arasında Çamlık ile alakalı bir görüşme yoktu, bu spontane gelişen bir olaydı. Bizde Çamlık’ı çok önemsediğimiz için orada konuşma ihtiyacı duyduk. Mecliste Çınarsuyu ile alakalı 3. gündem maddesi vardı ve bu madde de Çınarsuyu’nun ORBEL A.Ş.’ye devri ile alakalıydı. Bu konuda Ordu Belediyesi’nin komisyon raporundan anladığımız kadarıyla Çınarsuyu’nun, Kozluk’taki gibi halkın kullanımına açılması ile alakalıydı. Bunun faydalı bir iş olacağına inanıyorum. Burayı ORBEL A.Ş. işletecek ve buradaki ücretlendirme makul olduğu sürece güzel bir hizmet olacaktır. Bu işin bizde olumlu olduğunu düşündük ve onlara hak vererek devir gerçekleşti.

Düşük Gelirli Vatandaşlar da Çınarsuyun’dan Yararlanmalı

Buradaki devir Çamlık’taki gibi bir netice doğurursa bizleri üzer. Biz Ünyeliler olarak nasıl Çamlık için tepkimizi ortaya koyup sahip çıktıysak Çınarsuyu için de yaparız. Biz baştan her şeye red düşünerek yaklaşmıyoruz. Bizim istediğimiz oranın zarar etmemesi ancak düşük gelirli vatandaşların da buradan istifade etmesidir. Kamu hizmetinin mantığı memlekette yaşayan insanların ihtiyaçlarını gidermektir. Kar amacı yoktur ancak zarar da ettirilmez. Buradaki dengeyi kurmak gerekmektedir.

Çınarsuyu’nun Mülkiyeti Değil Sadece Kullanım Hakkı Devredildi

Çınarsuyu’nda yapılanı kısaca özetlemek gerekirse, bu alan ORBEL A.Ş.’ye devredilerek oradaki yerin düzenlenip, halkın istifadesine açılmasıdır. Bu alanın daha öncesini herkes bilmektedir. Kimse oraya giremiyordu. Oradaki kır evlerinin Büyükşehirdeki üst yöneticileri tarafından kullanıldığıyla alakalı konu Ünye kamuoyunda konuşuluyordu. Biz bunu da sorduk ancak bunu böyle olmadığını ama 2. Başkan Vekili Adem Atik Bey’in de oraya gelen öğrencilere refakat amaçlı kullanıldığıyla alakalı bir cevap aldık. Bu alanın mülkiyeti devredilmedi sadece kullanım hakkı devredildi.

Çınarsuyu ile ilgili meclis kararını ve orada yapılması gerekenleri bu şekilde ifade eden Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kerim Ateş, Çamlık ile ilgili ise şu şekilde konuştu;

Çamlık İçin Sürdürülebilir Bir Proje Uygulanması Gerekmektedir

Çamlık Ünyemiz için vazgeçilmez bir yerdir. Şehrin içinde orman gibi bir alanın bulunması bizim şükretmemiz gereken büyük bir nimettir. Burayı bizim miras olarak değil emanet olarak görmemiz lazım. Çamlık’ta Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin yapabileceği en faydalı iş burayı koruyup bir sonraki nesle emaneti hakkıyla teslim etmektir. Çamlık’la alakalı Cemal Tezcan Bey’in tespiti doğrudur. Evet Çamlık ölüdür. Çamlık’taki ağaçlar artık yaşlandı ve doğal olarak kendini yenileyemediği görmekteyiz. Buranın sürdürülebilir bir projeyle yeniden rehabilite edilmesi gerekmektedir. Bu da 1,2 senelik bir iş değil belki 6, 7 senelik bir meseledir. Çamların yenilenmesi gerekmektedir. Bu yenilenmeden de burada restoran veya başka şeyler yapmak gibi düşünceler tamam ancak Çamlık olmadığı sürece bunların bir önemi yoktur.

Çamlık’ın Hukuki ve Doğal Korumaya İhtiyacı Vardır

Çamlık’ın hukuki ve doğal koruma olarak iki tane korumaya ihtiyacı vardır. Doğal korumayı Ünye’de yapabilecek uzmanlar vardır. Hukuki koruma ise Çamlık’ın Büyükşehire değil Ünye’nin malı olarak Ünyelilere teslim edilmesi gerekiyor. Çamlık için Ünyelilerin söz sahibi olması gerekmektedir. Çamlık’ta bulunan mezarların olduğu yer sit alanı ilan edildi ve koruma altına alındı. Diğer kalan kısımların da sit alanı ilan edilmesi gerekiyor ve bu şekilde koruma altına alınması gerekiyor.

Herkes Partisine Bakmadan Çamlık İçin Konuşmalıdır

Çamlık’a botanik bahçesi de yapılabilir. Bu olduğu zaman sosyal tesis de yapabilirsiniz ancak bu tesisten kastım rant sağlamak değildir. Oradaki mevcut dokuyu bozacak betonlaşma olmaması gerekmektedir. Doğal dokuyla uyumlu işler yapılmalıdır. Ben bu konuda sadece benim değil diğer Ak Partili meclis üyelerinin de sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Madem siyaset yapılmaz diyorlar, onlar da partilerine bakmazsınız Çamlık’la alakalı gerekeni söylemeleri gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-