eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

2019 Yılı Fındık Rekoltesi İçin Start Verildi

2019 Yılı Fındık Rekoltesi İçin Start Verildi
26 Haziran 2019 - 1:10

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, 2019 yılı fındık rekoltesini belirlemek üzere oluşturulan komisyon üyelerinin çalışmalarına başladığını açıkladı.

REKOLTE KOMİSYONU BAHÇEYE GİRDİ

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, 2019 yılı fındık rekoltesini belirlemek üzere oluşturulan komisyon üyelerinin çalışmalarına başladığını söyledi. Çalışmaların ilk olarak sahil kesiminde yürütüldüğüne dikkati çeken Soydan, çalışmaların daha sonra orta ve yüksek kesimlerde devam edeceğini söyledi. Rekolte çalışmalarının yaklaşık 15 gün süreceğini belirten Soydan, “Temmuz ayı içerisinde hazırlanan rapor Tarım ve Orman Bakanlığına sunulacak. Rekolte açıklaması ise geçen yıllarda olduğu gibi bu Bakanlık tarafından yapılacak. Diğer rekoltelere itibar gösterilmesin” diye konuştu.

HASTALIKLAR VE ZARAR DA TESPİT EDİLECEK

Arslan Soydan, komisyon üyelerinin gerçeğe en yakın tahmini yapabilmek için ellerinden geleni yapacağını kaydetti. Komisyon üyelerinin sadece rekolte çalışması yürütmeyeceğini, aynı komisyonun fındıktaki hastalıkları ve son günlerde etkili olan sel, dolu, sağanak yağmurun zararını da tespit ederek rapora ekleyeceğini belirten Arslan Soydan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu raporda fındıkta ne tür hastalık ve zarar var, hepsi belirlenmiş olacak. Özellikle son yıllarda küllenme hastalığı ve uç kurusu gibi hastalıklar fındıkta baş göstermiş durumda. Aynı hastalıklar devam ediyor mu, bunu da öğrenmiş olacağız.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-