eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Hayırsever İş Adamı Vidinli’ye Sevenleri Tarafından Tören Düzenlendi

Hayırsever İş Adamı Vidinli’ye Sevenleri Tarafından Tören Düzenlendi
26 Haziran 2019 - 12:23

Pazartesi günü Bodrum’da hayatını kaybeden ve Ünye Mehmet Necati Vidinli Endüstri Meslek Lisesi ve Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi binalarını bağışta bulunarak hem eğitime hem de Ünye’ye büyük katkı sağlayan İş adamı Arif İsmet Vidinli için Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi ek binasında tören düzenlendi.

Törene, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, Ünye Müftüsü Ali Işık başta olmak üzere merhum Vidinli’nin bir çok akrabası ve seveni katıldı.

Merhum Vidinli’nin öz geçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz; “Bugün Ünye’nin önemli bir değerini kaybetmenin üzüntüsü içerisinde bir arada geldik. Kendisi ilçemizde okullar ve kurumlar yaptırmanın yanında yüzlerce insana yardımda bulunmuştur. Arif İsmet Vidinli 2008 yılında annesi merhum Mürüvvet Vidinli adına Halk Eğitimİ Merkezi ek hizmet binasının yapımını taahhüt etmiş ve 2011 yılı Ocak ayında kurum hizmete açılmıştı. Yine Ünye Mehmet Necati Vidinli Endüstri Meslek Lisesi de 2012-2013 eğitim öğretim yılında hayırsever iş adamımız Arif İsmet Vidinli tarafından merhum babası Mehmet Necati Vidinli’nin adına elektrik elektronik ve bilişim teknolojileri binası ve 2013-2014 yılında da metal teknolojileri binası yapılarak okulumuz bünyesine kazandırıldı. Çok değerli büyüğümüz, kıymetli hayırseverimiz Arif İsmet Vidinli’ye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm Ünyelilere başsağlığı diliyorum.”diye konuştu.

Törende Ortayılmazlar Mahallesi Muhtarı ve merhumun kuzeni Seyhan İhtiyaroğlu yaptığı konuşmada; “Arif İsmet Vidinli’yi her zaman anacağız, seveceğiz ve o her zaman yanımızda olacak. Arif Abim bambaşka bir insandı ve herkesin gönlünde taht kurmuştu. O bir Ünye aşığıydı ve Atatürkçüydü. Apartmanlar değil, kütüphaneler, camiler yaptırdı. Onu sevgi ve saygıyla anıyoruz. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Merhum Arif İsmet Vidinli’nin eşi Nilgün Vidinli törende yaptığı konuşmada; “Hepimiz burada duyguluyuz. O 16 yaşında Avrupa’ya ilk ayak bastığı zaman babasının söylediği nasihatları bana seneler sonra anlattı. “Ben buraya vatanıma ve milletime faydalı olmak için geldim ve elimden gelen her şeyi en iyi şekilde yaparak tüm öğrendiklerimi vatanıma getireceğim”dedi. Tüm bunları seneler sonra gerçekleştirerek Türkiye’ye döndü ve güzel işlere imza attı. Tüm amacı gençlere yol açmaktı. Onun prensipleri çok çalışmak, okumak, istikrarlı ve tutumlu olmaktı. Tüm ömrü boyunca hiçbir partiye kanalize olmadan, kendi imkanlarımızla, çalışarak, sevgiyle her şeyi yaptı. Son yıllarında Bodrum’da da herkesin babası oldu. Bir çok çocuğa öğrenim imkanı sağladı. O eğitime çok önem veriyordu. En güzel eserlerini de memleketine bıraktı. Bizler buralara sahip çıkmaya devam edeceğiz. İş yerlerinde çalışan yüzlerce kişi var ve onlara buradan söz vererek hepsine sahip çıkacağız diyoruz. Mekanı Cennet olsun, Nur içinde yatsın.”dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı konuşmada; “Bugün acımız büyük. Yaşadığı süre içerisinde başarılı bir iş adamı olmayı başarmış, iyi bir aile babası olmuş, hayırsever tarafını da öne çıkarmış değerli büyüğümüz Arif İsmet Vidinli’ye Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun.”diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-