eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

HAŞERE İLE MÜCADELE ORDU’SU İŞ BAŞINDA

HAŞERE İLE MÜCADELE ORDU’SU İŞ BAŞINDA
28 Haziran 2019 - 2:22

Yaz mevsimi ile birlikte Ordu  Büyükşehir Belediyesi tarafından sivrisinek erginlerine karşı ilaçlama sezonu için start verildi.Ordu Büyükşehir Belediyesi il genelinde 700 bin hektar alanda vektörel mücadelesini sürdürüyor.

Birçok hastalığın bulaşmasına neden olan sinek, sivrisinek ve diğer haşerelere karşı etkin çalışma yürüten ekipler,  karasinek larva mücadelesi gerçekleştiriyor

VEKTÖREL MÜCADELE BAŞLADI

Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların rahat nefes alması için kolları sıvadı. Yaz  aylarının gelişini de fırsat bilen Büyükşehir ekipleri dere yatakları, su birikintileri, fosseptikler, çöp konteynerleri, süs havuzları, göl, gölet, kanal ve bataklıklar, kuyular, inşaat bodrumları, hurdalık alanlarda sivrisinek, karasinek gibi uçan ve yürüyen haşerelere karşı ilaçlama yapıyor.

Vektörel mücadeleyi en etkin şekilde yapmak amacıyla “Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde  konuşlandırılan ekipler  ile bahar aylarında larva alanlarına, yaz döneminde ise tüm vektöre karşı ilaçlama yapılıyor.

VATANDAŞTAN GELEN TALEPLER GÖZ ARDI EDİLMİYOR

Sabah 08.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında vardiyalı olarak sivrisinek, karasinek larva, bataklık ve dere uygulamaları, kemirgen ve hamam böceğiyle mücadele uygulamaları, dezenfeksiyon uygulamaları ve kışlak mücadelesi çalışmaları yapan ekipler, yaz döneminde ise 21.00 ile 23.30 saatleri arasında sivrisinekle mücadele çalışmasına başladı.

19 ilçenin coğrafi yapısına bakarak karasinek ya da sivrisinek ağırlıklı çalışma yürüten ekipler, vatandaştan gelen sivrisinek, karasinek ve kemirgen gibi sorunları da değerlendirerek etkin çözümler geliştiriyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-