eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye Belediyesi “Temmuz Ayı Meclis Toplantısı”nı Yaptı

Ünye Belediyesi “Temmuz Ayı Meclis Toplantısı”nı Yaptı
02 Temmuz 2019 - 16:08

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Büyükşehir’in yönetiminde olan Ünye Çamlığı ile ilgili “yapılacak projede Ünyelilerin takdiri dışında bir proje hayata geçmeyecektir. Çamlık Ünye’nin değeridir” dedi.

Ünye Belediye Meclisi Temmuz ayı Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda Başkan Tavlı gündem dışı değerlendirmelerde bulundu.

Geçmiş dönemde yapılan ve takip edilen çalışmalara değinen Tavlı, “geçmiş dönemden bekleyen ve takip edilmesi gereken Ünye Maden Ocağı’nın ticari ruhsatının alımı  ile ilgili sürecin sonuna geldik. Aynı şekilde Saray Hamamı’nın restore edildikten sonra ki dönemde halkımızın kullanımına sunmak üzere izninin alınma aşamasında son noktaya geldiğimizi ifade etmek istiyorum. Aynı zamanda Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan ve Ünye’nin tarihine ışık tutmuş olan Tarihi Çınar Ağacının bakımı da Ordu İl Anıt Ağaçlar Bakım Şefliği tarafından bakımının yapılarak ömrünün uzatılması noktasında gerekli hassasiyet gösterilmiştir. Ünye Kalesi’nin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Daha önce Ünye Belediyesi olarak ihalesi yapılmıştı ancak Ordu Valimizin bize destek sözünün ardından sözleşme yenilenme çalışması vardı. İnşallah Temmuz ayı içerisinde bu süreç tamamlanacak ve çok kısa zamanda dehliz temizleme çalışmaları yapılacak. Ordu Büyükşehir’de yaptığımız ziyaretlerde Ünye’nin sorunlarını Genel Sekreterlik ve Daire Başkanlığı düzeyinde ilettik. Onların da önümüzdeki günlerde Ünye’ye gelerek yerinde inceleme ve tespit çalışmaları yapacaklarını ifade etmek istiyorum” dedi.

“Ünye’den Büyükşehir’e 21 Milyon TL Otopark Parası”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı’nın bir önceki toplantıda sorduğu “Ünye’den Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ne kadar otopark parası gitmiştir” sorusuna yanıt “21 Milyon TL” olarak cevapladı. Çıraklı bunun üzerine Ünye’ye dönüşünü sorarken bu sorunun cevabının bilinmediği ifade edildi.

“İktidarıyla Muhalefiyle Çamlığa Sahip Çıkmalıyız”

Toplantıda gündem dışı söz alan Saadet Partisi Ünye Belediye Meclis Üyesi Kerim Ateş, “Çamlığın Büyükşehir’in tasarrufundan çıkarılıp Ünye’nin ve Ünyelilerin tasarrufuna alınmasını istiyoruz. Çamlık ile ilgili bizim yapmamız gerekenler var. İktidarıyla muhalefetiyle çamlığa sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullanırken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “Çamlık Ünyeli hemşerilerimizin hizmetinde olan bir yer olduğu için Büyükşehir burasının bakımı ve hizmetini Ünye Belediyesine yapsın, Ünye Belediyesi’ne devrediyoruz derse biz memnuniyetle ve şerefle kabul eder hem korumayı hem de hizmet etmeyi sonuna kadar elimizden geldiğince kabul ederiz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler de seçim sürecinde ifade ettiği gibi Çamlığın özel bir durum olduğunu asla ve asla Ünyeli hemşerilerimizin isteğinin ve arzusunun dışında düşünülemeyeceğini oradaki hayata geçicek olan projenin aynı zamanda da Ünye’nin takdirinin dışında olmayacağını ifade etti. O bölgenin bir detay projelendirilmesi yapılacak hemşerilerimizin takdirine sunulduktan sonra hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Güreşlere 125 Bin TL, At Yarışlarına 30 Bin TL

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. 7 gündem maddesi meclis üyeleri tarafından görüşüldü. Gündem maddeleri arasında Temmuz ayında yapılacak 20. Uluslarası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nde Güreşlerde verilecek ödül miktarı 125 Bin TL, At yarışlarında ise 30 Bin TL olarak belirlendi.

Ünye Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştiriliyor

Publiée par Çakır Medy sur Mardi 2 juillet 2019

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-