eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Türk Sağlık Sen Ünye Devlet Hastanesi Temsilciliği Açıldı

Türk Sağlık Sen Ünye Devlet Hastanesi Temsilciliği Açıldı
04 Temmuz 2019 - 14:59

Türk Sağlık Sen Ünye Devlet Hastanesi İşyeri Temsilciliği açıldı.

Türk Sağlık-Sen Ordu Şubesi, Ünye Devlet Hastanesi bünyesinde çalışan sağlık çalışanı üyeleri ile daha iyi iletişim içerisinde olmak, sorunlarını dinlemek ve sendikal çalışmalara hız kazandırmak için Ünye Devlet Hastanesi’nde işyeri temsilciliği açtı.

Türk Sağlık-Sen Ünye Devlet Hastanesi İşyeri Temsilciliğinin açılış kurdelesini Türk Sağlık Sen Ordu İl Başkanı Fatih Galender Zengin, İl Başkan Yardımcısı Kamil Sevindik ve Ünye Devlet Hastanesi temsilcisi  kesti.

Açılışta konuşma yapan Türk Sağlık Sen Ordu İl Başkanı Fatih Galender Zengin sözlerinde şunları kaydetti;

“Bugün burada yetkili sendika açılışını gerçekleştiriyoruz.Herkesten Allah razı olsun, çok burada büyük bir mücadele verdiniz.  İl genelinde 605 üye yaptık ve bu büyük bir sayıdır. Tabi ki bu süreçte bir tek malum sendika ile mücadele etmedik. Başta idareciler olmak üzere Başhekimler, müdürler ve başhemşirelere  rağmen ilimizde çoğu yerde yetkili sendikalar oldu. Bu anlamda desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah burada sağlık çalışanlarına hayırlı hizmetler yapmak nasip olur.

Biliyorsunuz ki dün itibari ile maaş zam oranları açıklandı. Enflasyon farkı olarak %1’i bize laik gördüler ve %5 i ler beraber %6 zam layık görüldü. Cumhurbaşkanlığı istişare kurulundaki arkadaşlarımız ilk toplantılarında kendilerine 5 bin lira zam yapıp, kendilerini eleştirenlere edepsizlik yapmayın diyerek tavır koydular. Bizlere %5 zam layık görüp de kendilerine 5 bin lira zam yapanları Allah’a havale ediyoruz.

Başta Kamil bey, Elif hanım ve Doğan bey olmak üzere bütün üyelere teşekkür ediyorum. Bir sıkıntı olduğunda hep beraber bir aile bütünlüğünde çözelim istiyoruz ve 27 yıllık sendikayız.

Siyasi parti değiliz her görüşten insanımız var

Biliyorsunuz ki sendikalar kamuoyunda farklı algı oluşturdu. Sendikalar hiçbir partinin tekelinde olan bir şey değil. Yaklaşık 10 yıldan beri yetkili sendika var. Maaşlarımız konusunda bir kayıp içerisindeyiz ve çalışanlar mağdur durumda.

İlimizde son bir ay içerisinde  17 hekimimiz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hem döner sermaye eksikliği hem idare baskısından dolayı ilimizi terk ettiler. Bir örnek vermek istiyorum, açılış için buraya bir masa atmak istiyordum ama masa atmamızı dahi hazmedemediler. Daha önce bu odanın açılışında malum Milletvekilleri geldiler ve şağşağlı bir açılış yaptılar. Ama bize gelince bir masa dahi atmamıza müsaade etmediler. Bizim amacımız sizlere hizmet etmek, kurumsal anlamda her zaman sizlerin yanında olmak. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-