eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Altın Fiyatları Düşmek Bilmiyor

Altın Fiyatları Düşmek Bilmiyor
11 Temmuz 2019 - 1:22

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp döviz ve altın piyasalarındaki son durumunu yatırımcılar için değerlendirdi.

Döviz ve altın fiyatlarının  bu hafta itibariyle bir miktar hareketlenmeyle başladığını belirten Coşgunalp, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

” Orta uzun vadede altın yatırımı her zaman karlıdır.” diyen CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp sözlerine şu şekilde devam etti;

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp :“Geçtiğimiz haftalarda sakin seyir eden altın piyasası bu hafta başında bir miktar hareketlenmeye başladı. Bunun sebebi hafta başında Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankası başkanının görevden alınarak onun yerine yeni bir başkanın görevlendirilmesiydi.  Altın ons tarafında çok değişen bir şey yok 1385 onsa  kadar geriledi bugün itibariyle 1405 ons civarında gram altın fiyatı geçtiğimiz hafta kapanışlarda 254,50 krş’a kadar gevşemişken bu sabah 260 TL’ye kadar çıktı. Şu an itibariyle dövizin dalgalanışı gram altın 258,50 krş çeyrek altın 411 TL  tam altın 1401 TL civarında seyrediyor.

Döviz tarafında dolar TL 5,80, 5,85 TL fiyat aralığında bir yapı oluşturdu ve bunun altına inebilme potansiyeli vardır. Bu ayın 25 ‘inde Türkiye Cumhuriyeti merkez bankası faiz toplantısı var buradan çıkacak olan kararın etkisi de var. Tahminimiz 100 yada 150 puan gibi bir faiz indirimi olacaktır. Mevsimsel olarak turizm gelirleri ve Avrupalı işçilerimizin memleketlerine geri dönerek tatile başlamalarında bir döviz arzı fazlası var ve fiyatları etkilemektedir. Tahminimiz 5,60, 5,85 arasında önümüzdeki günlerde fiyatın dalgalanacağı yönündedir.

Müşterilerimize tavsiyemiz; özellikle bu 15 gün içerisinde pozisyonlarını bozmamaları ve kademeli olarak altın yatırımlarını fazlalaştırmalarını tavsiye ediyoruz. 1,3 ay içerisinde ons fiyatları 1500 doları zorlayacaktır. Buda görüldüğü gibi ivme fiyatları olan 266,20 krş olan gram altını yukarı çekecektir. 275, 295 hatta dövizin durumuna göre 300 TL gibi gram altın fiyatları oluşabilir. Bu yüzden müşterilerimizin ve yatırımcılarımızın özellikle altın yatırımı konusunda ve satımı konusunda dikkatli olmasını temenni ederim.

Orta uzun vadede altın yatırımı her zaman karlıdır. Tüm müşterilerimize hayırlı ve karlı alışverişler diliyoruz.“diyerek sözlerini tamamladı. 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-