eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Türkiye Olumsuz Etkilenir

Türkiye  Olumsuz Etkilenir
09 Temmuz 2019 - 11:56

Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy yurt dışı harç paralarına yapılan zamlarla ilgili açıklamada bulundu.

Dernek Başkanı Mehmet Ali Gürsoy ”Yurt dışı harç pulunun 15 TL’den 50 TL ye çıkması yönünde alınan karar belki Avrupa’ya bir kaç yılda gidenler için normal olabilir. Ama Gürcistan’a günü birlik gidip gelenler ile orda ticaret yapan arkadaşların birçoğunun oturumu yok. 50 TL rakamı Gürcistan da işyeri olan arkadaşları zor duruma düşürecektir. Seyahat eden 4 kişilik bir aile 200 TL pul parası ödemektense Batum’a gitmek istemez ( Bu karardan eğlence için Batum’a gidenler etkilenmez. Bu sayı gerçekten azdır ). Burada en çok etkilenecek grup Sınır ticareti için ürün satmak üzere günlük Batum’a gidip gelen türk vatandaşları ile Batum’da esnaf olan Türk arkadaşlardır. İşyerlerine kolay gidip gelemezler.

Sınır ticareti Türkiye acısından olumsuz etkilenir.

Bunun başka bir boyutu da Rusya’nın Turizm ambargosuna karşı “Visit Georgia “ ile Turizm seferberliği kampanyası başlatan tüm dünyada Gürcistan ile ilişkilerimize zarar verir. Biz bilmeden Rusya’nın kararına destek görüntüsü vermiş oluruz. Orta Asya’ya açılan tek kapımız dost ve akraba komşumuz Gürcistan ile aramıza soğukluk oluşturabilecek bu karardan dönülmeli yada Gürcistan sınır kapısı çıkışlarında bu uygulama 15 TL olarak devam etmelidir.

İktidar milletvekillerinden ricamız, bu yanlıştan dönülmesidir.

Atasözünün dediği gibi Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım. Tüm arkadaşlardan ricamız Ticaret ve Sanayi, Esnaf Kefalet Odaları ile iktidar, muhalefet siyasi partilere konuyu aktarmalarıdır.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-