eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı’ya Tepkiler Büyüyor

İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı’ya Tepkiler Büyüyor
11 Temmuz 2019 - 1:19

31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı olarak seçimlere giren ve İkizce Belediye Başkanı olan Osman Kaygı’nın, akrabasını belediyede üst düzey bir göreve getirmesine tepkiler büyüyor.

İkizce Belediye Başkanı olan Osman Kaygı, Sağlık Bakanlığında çalışan Perşembe nüfusuna kayıtlı baldızı Tülay Aktaş’ı belediyede Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Başkanlığı pozisyonuna getirmesi kamuoyunda büyük bir tepkiye neden oldu.

Binlerce işsiz ve yüzlerce kişiye verilmiş söz olduğunu belirten vatandaşlar, İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı’nın zaten çalışmakta olan baldızını belediyede göreve getirmesini eleştirmişlerdi.

Bizde Çakır Medya olarak Cumhuriyet Halk Partisi İkizce İlçe Başkanı Ahmet Kaynar ve İyi Parti İkizce İlçe Başkanı Hicabi Köse’den Başkan Kaygı’nın akrabasını belediyede üst düzey bir göreve getirmesinin ardından oluşan tepkileri ve ne düşündüklerini sorduk.

Kaynar ve Köse’nin bu konuda açıklamaları şu şekilde oldu;

Cumhuriyet Halk Partisi İkizce İlçe Başkanı Ahmet Kaynar: “İkizce Belediye Başkanı Osman Bey’in baldızını encümen kararıyla Belediye bünyesinde bulunan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Başkanlığına atanmıştır. İkizce’de bu kadar insan varken dışarıdan belediyeye birini getirmek İkizce kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. Bizler her zaman bunlar böyle şeyleri yapacaklar demiştik ve şimdi görüyoruz ki dediğimiz şeyler gerçekleşiyor. Geçen 15 senede yaşananlar bu dönemde tekrardan yaşanılıyor. Hiçbir değişim yok. Burada kime sorarsanız sorun Başkan’ın bunu yapmaması gerektiğini söyler. Bir insan halka söz vermişse ve 2 bin kişi alacağım diyorsa bunları yapmayacaktır. İlk önce kardeşinin çocuğunu aldı, daha sonra MHP’den birini aldı şimdi de baldızını aldı. Bu yaptığı politika yanlıştır ve ileride daha çok yanlışların yapılacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

İyi Parti İkizce İlçe Başkanı Hicabi Köse: “Belediye Başkanı Osman Bey’in baldızını değil de başka birini işe almış olsaydı kamuoyunda yeri olabilirdi ancak şuanda hiçbir yeri kalmadı. Bende bu olayın iyi olmadığını düşünüyorum. Bu durum böyle olmasaydı daha iyi olabilirdi. Kamuoyunda çok tepki var. Gelir seviyesi çok düşmüş ve insanlar çok zor durumda olduğu halde Başkan Bey’in baldızını göreve getirmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum.”diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-