eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye Halk Pazarında Son Durum

Ünye Halk Pazarında Son Durum
10 Temmuz 2019 - 16:05

Ünye’de her çarşamba günü kurulan halk pazarında bu hafta sebze ve meyve fiyatlarında düşüş görüldü. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, çarşı ve pazarda sebze fiyatlarında düşüş yaşandı.

Pazar esnafı yaptığımız röportajda bu hafta sadece domates fiyatının yüksek olduğunu belirtti.

“Domatesteki bu artışın bayramdan sonra normal seyrine dönmesi beklenmektedir.”diyen Ünye halk pazarı esnafı sözlerine şu şekilde devam etti,

Şuan ki pazar durumunda fiyatlarda pek bir değişiklik yok .Sadece domateste ufak bi hareketlilik var .Son Antalya domatesleri bu hafta geldi.O yüzden tamamen  yerli domateslere dönüş başladı .Geçen hafta pazarda yerini  alan domates 2 lira dan satışa sunulurken bu hafta domates 2,5 liradan satışa sunuldu.Biberlerde ise düşüklük var geçen hafta satışa sunulan biberler 5 lira iken bu haftada  3 liradan satılmakta.Patates ve soğanda geçen haftaya göre bir değişiklik bulunmazken satışlar 2,5 liradan gerçekleşti.Bu haftaki Pazar fiyatları domates 2,5 TL ,salatalık 2 TL, patlıcan 3 TL patates 1,5 TL ,soğan 2 TL fasulye, 4 TL , biber 4 TL,kavun 5 TL ,karpuz 1 TL ‘den satılmaktadır. Köylü vatandaşlarımızında mahsulleri çıkmasına rağmen pek fazla değer bulamadı.Şu an ki durumda önemini koruyan domateste mahsullerin artması bekleniyor.Yaklaşık bayrama kadar domateste 1,5 ila 2, lira gibi bir artış beklenmekte. Domates deki bu artışın bayramdan sonra normal seyrine dönmesi beklenmektedir.” Dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-