Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama arazisi yeniden düzenlendi.
Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama arazisi, bilimsel araştırmalar yapılabilecek hale getirilerek, sulu tarım yapılabilecek hale getirildi. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burhan Öztürk ile birlikte arazideki çalışmaları yerinde inceleyen ODÜ rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, tarımsal üretim yapmak, elde edilen ürünleri değerlendirmek, Ziraat Fakültesi bölümlerinin araştırma projelerine lisans ve lisansüstü eğitim için yer temin etmek, materyal ve hizmet sağlamak, artı değer kazandırarak fakülte hizmetlerini desteklemek amacıyla kurulan Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama arazisinde çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.
Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, daha önceki mevcut alanın taban suyu seviyesinin yüksek olması dolayısıyla arazinin büyük kısmına, Ordu Çevre Yol inşaatı ile yapılan işbirliği çerçevesinde, Haziran 2014’ten itibaren yaklaşık olarak 2 bin 700 kamyon toprak döküldüğünü kaydetti. Yarılgaç, “Bunun yanı sıra yaklaşık 20 dönümlük alana dolgu işlemi yapılarak arazi tarıma elverişli hale getirildi. Arazi üzerinde çalışmaların daha sağlıklı ve güvenilir bir şekilde yapılabilmesi için uygulama alanının çevresinin 920 metrekarelik kısmı örgülü tel ile çevrildi. Ayrıca alanın sulama suyu sıkıntıları detaylı olarak projelendirilerek, arazinin tamamına sulama hattı çekilmiş ve tamamen sulu tarım yapılacak hale getirilmiştir” dedi.
Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, yüksek lisans ile doktora tez çalışmalarına ilave olarak araştırma çalışmalarında faydalanılmak üzere 160 metrekare büyüklüğünde 5 adet plastik sera bulunan alanda yumuşak çekirdekli, sert çekirdekli, sert kabuklu ve üzümsü meyvelerin oluştuğu koleksiyon bahçelerinin de yer alacağını sözlerine ekledi.