eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

SEL BASKINI ZAMANINDA YAPILAN ALT YAPI SAYESİNDE HAFİF ATLATILDI

SEL BASKINI ZAMANINDA YAPILAN ALT YAPI SAYESİNDE HAFİF ATLATILDI
22 Temmuz 2022 - 1:32

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, kentte yürütülen alt yapı çalışmasının geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren şiddetli yağışta faydasını gördüklerini söyledi.

Okutucu, konuya ilişkin Meclis üyelerini bilgilendirerek, süreç hakkında konuştu.

Okutucu, yaptığı değerlendirmesinde geçen pazartesi günü etkili olan şiddetli yağışların verdiği hasarı en hafif şekilde atlatıldığını söyledi.

Özellikle Karapınar Mahallesi’ndeki geçici hayvan barınağında oluşan sel baskınının daha önceden yapılan alt yapı nedeniyle ucuz atlatıldığını kaydeden Okutucu, can dostların hiçbirinin bu yağıştan olumsuzluk etkilenmediğini belirtti.

Okutucu, bölgeye yakın derenin taşarak barınağı tehdit ettiğini aktararak, “Hamdolsun Altınordu Geçici Sokak Hayvanları Bakımevi’nde ve hemen yanında bulunan Katı Atık Tesisi’nde yaşanan su baskınını hafif atlattık. Daha önce yaptığımız alt yapı çalışmaları nedeniyle bu baskının üzerinden kısa sürede geldik.” dedi.

Sokak hayvanları zarar görmeden alanın bertaraf edildiğini ifade eden Okutucu, aynı şekilde katı atık tesisinin de bu süreçten en az hasarla kurtulduğunu dile getirdi.

Okutucu, küresel ısınmaya da değinerek, “Bölgemizde yaşanan yağışlar bu nedenle kilogram bazında ciddi değişiklikler göstermekte.” diye konuştu.

Dere yataklarının özellikle yapılaşma noktasında daha dikkatli kullanılması gerektiğinin altını çizen Okutucu, vatandaşların olası su baskınlarına karşı daha dikkat etmesini de istedi.

Okutucu, tüm bu süreçlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in desteklerini gördüklerini de ifade ederek, kendisine ve ekinine teşekkürlerini sundu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-