eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Vali Balkanlıoğlu, Aşure Dağıttı

Vali Balkanlıoğlu, Aşure Dağıttı
23 Ekim 2015 - 16:30

IMG_7422

Ordu Valiliği  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  tarafından  aşure dağıtımı yapıldı.

             Tahıl Pazarında gerçekleştirilen aşure dağıtım törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  Müdürü Levent Özsoy, bazı daire müdürleri, çok sayıda vatandaş katıldı.

            Muharrem  ayı nedeniyle  Aşure paketlerinin başına geçen Vali Balkanlıoğlu, diğer protokol üyeleri ile birlikte vatandaşlara kendi eliyle aşure dağıttı.

Vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu aşure dağıtım töreninde bir konuşma yapan  Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Bizde muharrem ayı aşure ayı olarak bilinir. Muharrem son derece övülmüş, hürmete layık anlamına geliyor. Peygamber Efendimiz Muharrem ayına çok hürmet eder ve çok değer verirdi. Bugün, İslam tarihinde çok dramatik bir olay yaşandı. Yaşanan  facia hala günümüzde içimizi karartmaktadır. Sevgili Peygamberimizin sevmeye bile kıyamadığı öz torunları ve torunlarının çocukları 70 kadar ehli beytinden insanlar şehit edildi. Bununda acısı var. Bu nedenle hem bugünü yad etme, hem de Muharrem ayının hatırlanması bir gelenek olarak devam etmektedir” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, “Aşure pişirmek, komşulara ikram etmek,  hem yardımlaşma, hem  dayanışma, hem de dinimizin güzel bir geleneği” diyerek,  teşekkür etti.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise, “Bugün pek çok yerde milletimize bugünü hatırlatabilmek, yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlayabilmek, bu birliği kardeşliği tekrar hatırlatabilmek adına çok sayıda aşure dağıtımı yapılıyor. Ben bu güzelliklerin daima yaşamasını diliyorum. Ülkemizde bu önemli bir gelenek haline getirildi ve her yıl daha güzel kutlanmaya devam ediliyor. Kardeşliğimiz, sevgimiz, hoşgörümüz daim olsun” dedi.

Ordu Valiliği  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  kanalıyla vatandaşlara toplam 2 bin 300 adet aşure dağıtıldı.

 yunus_emre-21-214x30044174 img288374

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-