eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

“ÜRETİCİNİN DİRENCİ ESNAFI SEVİNDİRDİ” 

“ÜRETİCİNİN DİRENCİ ESNAFI SEVİNDİRDİ” 
13 Kasım 2015 - 16:38

BOSTANCIOĞLU: "ÜRETİCİNİN DİRENCİ ESNAFI SEVİNDİRDİ" ORDU ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI AYDIN BOSTANCIOĞLU: "FINDIK ÜRETİCİSİ BU YIL ÇOK ÖNEMLİ BİR İMTİHAN VERMİŞTİR, FINDIĞINI SATMAYARAK FİYATLARIN ARTMASINI SAĞLAMIŞTIR" "FINDIK FİYATLARINDA YAŞANAN OLUMLU ARTIŞ SADECE ÜRETİCİYİ DEĞİL TÜM KESİMLERİ SEVİNDİRDİ"

 “FINDIK ÜRETİCİSİ BU YIL ÇOK ÖNEMLİ BİR İMTİHAN VERMİŞTİR, FINDIĞINI SATMAYARAK FİYATLARIN ARTMASINI SAĞLAMIŞTIR”

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, fındık üreticisinin gösterdiği direnişin fiyatları yükselttiğini, bu durumun esnafa olumlu yansıdığını söyledi.

Ordu’da fındık fiyatları artışını sürdürüyor. Sezonu 10 TL’den açan ve her geçen gün artan fiyatlar serbest piyasada 13-14 TL seviyelerine ulaştı. Fındık fiyatlarının her geçen gün artış göstermesi üreticini yanı sıra esnafı da sevindirdi. Üreticilerin fındığını bekletmesi sonucu fiyatın arttığını ifade eden Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, fındık fiyatlarındaki bu artışın esnafı da memnun ettiğini belirtti. Bu zamana kadar direnen ve fındığını satmayan üreticilerin kazandığını vurgulayan Bostancıoğlu, fındığın 2016 yılının ilk aylarına kadar bekletilmesinde fayda olduğunu dile getirdi.

“ÜRETİCİMİZ BU İŞİ ÖĞRENİYOR”
Karadenizli fındık üreticisinin artık fiyat arttıracak yöntemleri öğrendiğini, fiyatlardaki artışın da ekonomiye can verdiğini aktaran Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, “Sezon başında 10 TL’den satılan fındıkla bugün satılan fındık arasında olumlu fiyat değişiklikleri oldu. Bu durum sadece üreticiyi değil tüm esnaf kesimini de sevindirdi. Fiyatların yüksek olması vatandaşın cebine giren miktarı artıyor. Hal böyle olunca harcamalarda artıyor ve esnaf yaptığı işten tat alıyor. Şunu söyleyebiliriz ki, fındık üreticisi bu yıl çok önemli bir imtihan vermiştir, direnmiştir ve fındığını satmayarak fiyatların artmasını sağlamıştır. Şuan için gündemde yer alan haberlere göre fındığın yüzde 50’sinBOSTANCIOĞLU: "ÜRETİCİNİN DİRENCİ ESNAFI SEVİNDİRDİ" ORDU ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANI AYDIN BOSTANCIOĞLU: "FINDIK ÜRETİCİSİ BU YIL ÇOK ÖNEMLİ BİR İMTİHAN VERMİŞTİR, FINDIĞINI SATMAYARAK FİYATLARIN ARTMASINI SAĞLAMIŞTIR" "FINDIK FİYATLARINDA YAŞANAN OLUMLU ARTIŞ SADECE ÜRETİCİYİ DEĞİL TÜM KESİMLERİ SEVİNDİRDİ"in satıldığı söyleniyor ancak geride kalan miktarda Karadeniz ekonomisine önemli bir para girişi sağlayacaktır. Fındık üreticimiz Eylül ayından Kasım ayına kadar fındığını bekletti ve fiyatların arttığını gördü. Üreticilerimiz yavaş yavaş artık bu işi öğreniyor” dedi.

“FINDIK OCAK AYINA KADAR BEKLETİLMELİ”
Fındık fiyatlarının artmasında Ziraat Odalarının önemli katkıları olduğunu ve fındığın 2016 Ocak ayına kadar bekletilmesi tavsiyesinde bulunan Bostancıoğlu, “Ziraat Odalarımız fındığın satılmaması, bekletilmesi konusunda oldukça sıkı çalıştı. Üreticilerimiz hem onlara uydu hem de kendi düşünceleri ile fındığını satmadı ve kazandı. Ancak benim düşüncem fındığın biraz daha bekletilmesi yönündedir. Ocak ayına kadar bekletilirse fındık belkide 15-16 TL fiyatlarını bulacak. Bu durumdan her kesim olumlu etkilenecek. Üreticinin cebine ne kadar fazla para girerse, piyasada sirkülasyon olur ve Karadeniz ekonomisi kazanır” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-