eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

-İdris Naim Şahin’in Siyasi Hayatı Bitti

-İdris Naim Şahin’in Siyasi Hayatı Bitti
02 Kasım 2023 - 2:21

Her hafta çarşamba günü saat 15.00’da izleyicilerle buluşan Gazeteci-Yazar İrfan Tosun Siyah Beyaz programında gündem ile alakalı birçok konuyu değerlendiriyor.

Tosun şunları dile getirdi;

” Cumhuriyetimizin 100 yılı Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Ünye’de de çok güzel bir görsel Şölen ortaya çıktı. Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Cumhuriyeti yok etmek isteyen zihniyetler olsa da bunun yıkılmayacağını insanlar 100. Yılda bunu göstermiş oldu.

Ünye Emniyet Sıkı Takip De

Geçen hafta Ünye emniyeti, ordu il emniyet müdürlüğünün ekibi ile birlikte ciddi bir operasyon gerçekleştirdi. Oteller, barlar, restoranlar gibi birçok yere ciddi bir uygulama yaptı. Bu gerçekleşen operasyon tabi ki Ünye halkının güvenliği için. Polislerimiz de gece gündüz demeden görevlerini yerine getiriyorlar.

‘’Biz Bu Turistleri Karşılayacak Tecrübeye Ve Profesyonelliğe Sahip Değiliz’’

Son günlerde Ünye Limanı çok fazla gündemde ve biliyorsunuz ki Ünye limanı turizm konusunda çok uğrak bir nokta haline geldi. Her hafta kurvaziyer gemileri gelmeye devam ediyor. Yaklaşık her hafta 700-1000 arasında turist Ünye limanına geliyor. Biz bu turistleri karşılayacak tecrübeye ve profesyonelliğe sahip değiliz. Ünye Cumhuriyet meydanında küçük bir Turizm bürosuna sahibiz. Bu büronun yanında devlete ait bir çay ocağı var ve bizim turizm büromuzdan daha büyük. Turizm bürosunun bir an önce büyütülmesi ve daha profesyonel bir alanda yapılması gerek. Bununla ilgili Ünye Ticaret odası ve milli eğitim bakanlığı Rusya dil kursu açmış. İlk etapta 60 kişi katılım gösterirken zaman içerisinde bu rakam 20’lere kadar düşmüş fakat milli eğitim bakanı bunu tekrarlayacağını dile getirmiş. Bizim şuanda alışveriş noktasında ki restoranlarımız, kafelerimiz ve işletme sahiplerimiz Rus müşteriler ile iletişim köprüsünü sağlayabilmiş değiller. Bu potansiyelin biraz daha genişletilmesi lazım. Turizm ile ilgili elçilerin çoğaltılması lazım, tercümanların çoğalması lazım. Bu şekilde olursa Ünye turizmine ciddi bir şekilde katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Bu konuyu bizim burada dile getirmemiz çok da önemli değil bu konuyu yetkililerin fark etmesi lazım ve bir an önce de bununla ilgili çalışma başlatılması lazım.

‘’Emekliler İkiye Ayrıldı’’

Çalışan ve çalışmayan emekliler olarak ikiye ayrıldılar. Bir insanın ihtiyacı olmasa çalışmaz zaten. Avrupalı emekli tatile çıkarken bizim emeklimiz çalışmak zorunda kalıyorsa, ihtiyacından dolayı çalışmak zorunda kalıyor. Çalışmayan emekliye 5 bin TL verildi, çalışan ya da işveren emekliye para verilmedi. Verilen para altı üstü 5 bin TL. Çok yakın tarihlerde markete gittiğiniz zaman 1000 TL ile alışveriş yapıldığını zaman taksi çağrılırdı fakat şimdi ekonomide 1000 TL ile alışveriş yapıldığı zaman tek parmağınız ile o poşeti rahatlıkla götürüyorsunuz. Hep beklenti içerisindeyiz umarım ekonomi düzelir ve güzel bir şekilde gider.”

-Hüseyin Tavlı Konuşulan Adayların İçinde En Başarılısı

Benim fikrimce Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı son 40 yıl içerisinde Ünye’deki en başarılı Belediye başkanlarından biri. Önümüzdeki seçim için AK Parti’den belediye başkan adayı olacak isimleri de yavaş yavaş duymaya başladık. En son Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz’i ve Abdurrahman Karagöz’ü duyduk ama açık konuşmak gerekirse Sayın Hüseyin Tavlı bunların arasında açık ara öndedir. Eğer AK Parti ben kimi aday gösterirsem göstereyim seçimi kazanırım diye düşünürse hata yapar. Bu anlamda Eğer aday olarak Hüseyin Tavlı’yı gösterirse maça 2-0 Galip başlar. Millet ittifakının içerisinde ise Sayın Ahmet Arpacıoğlu’nun adı 1-2 adım önde.

-CHP’de Özgür Özel’in Ayak Seslerini Duyuyorum

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ayın 6’sında kongresi var. Bu kongre sonucu bence Ünye siyaseti, Ordu siyaseti ve Türkiye siyaseti için çok önemli. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı Türk siyasetine yön verecek. Sayın Kılıçdaroğlu çok seçim kaybetti ama hala gitmedi. Bu nasıl koltuk sevdasıdır anlamıyorum. Yaptığı bir açıklamada da ‘ben bu koltuğumu demokrat birine bırakacağım’ diyor. Buradan soruyorum sizin yanınızda hiç demokrat arkadaşınız yok mu? Ben Özgür Özel’in ayak seslerini duyuyorum. Eğer CHP’nin tekrardan Sayın Kılıçdaroğlu gelirse AK Parti ilelebet iktidar olur ama kongrede Sayın Özgür Özel kazanırsa CHP’de yeni bir vizyon doğacağı kanaatindeyim. Açıkçası artık Türkiye’de siyasetinde yeni yüzlere ihtiyaç var.

-İdris Naim Şahin’in Siyasi Hayatı Bitti

Ben Deva Partisi İlçe Başkanı iken milletvekilliği seçimlerinde ikaz almama rağmen İdris Naim Şahin’i destekledim. Hatta 124.000 civarında oy almıştı. O seçim çalışmalarında yanında eski özel kalem müdürü Ömür Bey yoktu. Ömür bey sanırım İdris Bey’in kazanma şansı yok diye seçim çalışmalarına gelmedi. Ne zaman ki İdris Naim Şahin İyi Parti’nin 1 sırasından aday gösterildi, Ömür bey hemen Ünye’ye geldi. Gözlemlediğim kadarıyla Ünyelilerin ve Orduların Ömür Bey’e ciddi tepkisi vardı fakat biz İdris Bey’e bunu anlatamadık. İdris bey siyasi mühendislik hatası yaparak yanında gezmemesi gerekenlerle gezdi, onlarla siyaset yaptı. Bana göre bunun bedelini de ağır ödedi. Hatta İdris Bey’in siyasi hayatının bittiğini düşünüyorum. Kendisi Ünye’yi çantada keklik olarak gördü ama hata yaptı. Ben o dönem Deva Partisi’nin ve ittifakın bir temsilcisi olarak İdris Bey’e oy verdim ama İdris Bey ile biz hiçbir araya gelip oturamadık. Ben ilçe başkanlığımı riske attım, İdris bey için çalıştım ama İdris Bey’e aradakiler yüzünden hiçbir zaman ulaşamadım. Kendisi gitti Ordu’da siyasi danışmanlarla çalıştı, medyacılarla görüştü. Ünye’de hiçbir televizyon kuruluşunu dahi ziyaret etmedi. Hatta Ünye’nin en güçlü medya kuruluşlarından biri olan A52 TV’yi ziyaret etmedi. İdris Bey’in bu hataları Milliyetçi hareket Partisi’nin önünü açtı ve milletvekilliği kazandı.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-