eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

İŞSİZLERE İŞ FIRSATI 

İŞSİZLERE İŞ FIRSATI 
07 Aralık 2015 - 15:42

İŞSİZLERE İŞ FIRSATI ORDU’DA İŞKUR TARAFINDAN BAŞLATILAN ‘İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI’ KAPSAMINDA 155 KİŞİ İŞ EĞİTİMİ GÖRDÜKTEN SONRA İŞE BAŞLATILDI İŞKUR ORDU İL MÜDÜRÜ İSA KAYMAK: “BU PROJE İLE DOĞRU İŞ VE DOĞRU İŞÇİ BULMA İMKANI OLUŞUYOR” “PROJE UYGULAMA SÜRESİ İÇERİSİNDE SGK PRİMLERİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANIYOR”

ORDU’DA İŞKUR TARAFINDAN BAŞLATILAN ‘İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI’ KAPSAMINDA 155 KİŞİ İŞ EĞİTİMİ GÖRDÜKTEN SONRA İŞE BAŞLATILDI

“BU PROJE İLE DOĞRU İŞ VE DOĞRU İŞÇİ BULMA İMKANI OLUŞUYOR”
“PROJE UYGULAMA SÜRESİ İÇERİSİNDE SGK PRİMLERİ DEVLET TARAFINDAN KARŞILANIYOR”

İşsizliğin azaltılmasına yönelik yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından biri olan, SGK primleri ile devlet tarafından ödenen ve 3 aylık periyotlar halinde düzenlenen ‘İşbaşı Eğitim Programı’ kapsamında bu yıl 10 aylık dönemde 155 kişi iş sahibi oldu.

Meslek deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere iş deneyimi kazandırmak, işverenlerin işe alacakları kişileri işyerinde belli bir süre gözlemleyerek ve eğitim vererek ayrıntılı bilgi sahibi olma ve işe alma konusunda karar verme imkanı sağlayan proje kapsamında Ordu il genelinde 726 iş yerinde çalışma yapıldı. Bunların 346’sı Altınordu havzasından, 236’sı Ünye havzasından ve 144’ü Fatsa havzasından oldu. Bu işbaşı eğitim programlarına 721 erkek 897 kadın olmak üzere Bin 618 kişi katıldı. İlk etapta 3 aylık süreçte işverenler tarafından denenen elemanlar, bu sürenin sonunda iş kabiliyeti yeterli görülmesi haline işe alındı. Ocak-Ekim ayları arasında iş tecrübesi edinen ve iş kabiliyeti ortaya çıkan 155 kişi işe alındı.
İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, proje sayesinde iş arayan ancak iş tecrübesi olmadığı için iş bulamayan kişilerin iş tecrübesi kazandığını, işverenlerin ise ihtiyaç duydukları işgücünü eğitim vererek yetiştirme imkanı oluşturduğunu belirterek, “Bu proje ile doğru iş ve doğru işçi bulma imkanı oluşuyor” dedi.

SGK PRİMLERİ DEVLETTEN
Programdan en az iki sigortalı çalışanı bulunan işveren, dernek, vakıf, meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, ticaret ve sanayi odaları, noterler ve kamu payının yüzde 50’nin altında olduğu iktisadi teşebbüslerin faydalandığını ifade eden İsa Kaymak, “İşbaşı Eğitim Programı en fazla 160 gün, günde 5-8 saat arasında haftanın 6 günü düzenleniyor. Projeye 15 yaşından büyük olan, Kurumu kaydı olan işsizlerimiz katılabilir. Ön lisans dahil üniversite öğrencisi olanlarda programa katılabiliyor. 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olanlardan program sonunda üç ay içinde işe alınması durumunda işe alan işverenler sanayi sektöründe faaliyet gösteriyorsa 42 ay, diğer sektörlerde faaliyet gösteriyorsa 30 ay süre ile SGK işveren primi işsizlik sigortası fonundan karşılanıyor. 30 yaşından büyüklerin istihdam edilmesi durumunda ise katılımcıların cinsiyetine göre 6 aydan 30 aya kadar sigorta primi İŞKUR tarafından karşılanıyor” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-