eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali Erol, El Sanatları Ustalarını Ziyaret Etti

Vali Erol, El Sanatları Ustalarını Ziyaret Etti
25 Haziran 2024 - 19:02
Vali Muammer Erol, Ordu’ya özgü eserlerin ve mimarı yapıların minyatürlerini yapan el sanatları ustası Cihan Ataş’ı atölyesinde ziyaret etti.
Akyazı mahallesindeki evinin alt katında oluşturduğu atölyede Ordu’ya ve Karadeniz bölgesine özgü yöresel yapıların ve eserlerin minyatürlerini imal eden el sanatları ustası Cihan Ataş ile bir süre sohbet eden Vali Erol, yapılan el sanatları ile ilgili detaylı bilgi aldı.
40 yıldır Karadeniz’e özgü serender, taka, sepet, ahşap evlerin ve camilerin minyatürlerini yaptığını söyleyen el sanatları ustası Cihan Ataş, “Karadeniz’in mimarisini minyatürle yaşatmaya çalışıyorum. Evimin alt katını hem atölye hem de satış yeri olarak kullanıyorum. Benden sonra bu mesleği devam ettirecek hiç kimse yok. Şu an elimde çeşitli el sanatı ürünlerim bulunuyor” dedi ve ziyareti dolayısıyla Vali Muammer Erol’a teşekkür etti.
Vali Erol, Altınordu Taşbaşı mahallesinde seramik atölyesi işleten Bersu Şahin’i de ziyaret ederek, tasarım ve üretimi tamamen kendine ait olan seramik ürünlerini yakından inceledi. Bersu Şahin’i tebrik eden Vali Erol, işlerinde kolaylıklar diledi.
Yenimahalle’de kaybolmaya yüz tutmuş körük çizme üretimi yapan Türkay Yavaş’ı da işyerinde ziyaret eden Vali Erol, körük çizme yapımı hakkında Türkay Yavaş’tan bilgi aldı ve çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Cumhuriyet Mahallesinde Kybele Sanat adıyla resim, seramik, çini ve ebru dalında eserler üreten İlkay Özdemir’i de işyerinde ziyaret eden Vali Muammer Erol, yapılan eserler hakkında bilgi aldı ve “El emeği ürünlerinizden dolayı sizleri kutluyorum” diye konuştu.
Vali Muammer Erol’un el sanatları ustalarına yapmış olduğu ziyaretlere, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak da eşlik etti.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-