eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE VE FATSA’NIN GÜVENLİKLİ PLAJLARI

ÜNYE VE FATSA’NIN GÜVENLİKLİ PLAJLARI
28 Haziran 2024 - 13:18

Denizlerimizdeki RİP ve DİP akıntısıyla ilgili, Ünye Turizm işletmecileri Derneği olarak kuruluş amaçlarımızdan olan ve güvenli turizmin olmazsa olmazı uyarıcı ve doğru yol gösterme çalışmalarımızdan, denizlerimizin güvenlik durumu hakkında aşağıda belirttiğimiz açıklamanın dikkate alınmasını can güvenliğiniz açısından önemli buluyoruz.
Karadeniz sahilinde rip akıntısı(çeken akıntı) nedeniyle boğulma riskinin olduğunu ve boğulmalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiriz.
Boğulma olayları daha çok kontrollü ve güvenlikli bölge dışında meydana geliyor.
Denize girecek yerel halkımız, yerli ve yabancı turistlerimiz özel güvenlikli Plajlarımızı ve kontrollü bölgeleri veya Ordu Büyükşehir Belediyemiz tarafından altyapısı hazırlanmış, halk Plajlarını tercih etmesi gerekmektedir. Maalesef boğulma riski ve olumsuzluklar, kontrollü ve güvenlikli bölge dışında meydana geldiğine dikkat çekmek istiyorum. Ünye’mizdeki güvenlik ve hizmet alt yapısı hazır olan Özel Plajlarımız; Mavi Deniz Plajı, Balıkçı Restoran Plajı, Sultan Sofrası Plajı, Kavaktepe Yöresel Ürünler Tesisi Plajı, Gülen Kamping Plajı, Ayanikola Plajı, Atik Otel Plajı, Ankara Otel Plajı, Kardelen Plajı, Ramada Otel Plajı ve Sahilköy Yiğitler Kamping Plajlarımızdır.
Ordu Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki güvenlikli plajlarımız; Çınarsuyu Plajı, Uzunkum Plajı, Kırkevler Plajı, Fevziçakmak Plajı, Kavaktepe Plajı ve Eskikızılcakese Plajılarıdır. Ünye Belediyemiz bünyesindeki Kadınlar Plajımızdır. Batı Park bitmediği için plaj güvenlikli değildir. Diğer plajlarımızda güvenlik ve hizmet altyapısı olmadığından tercih edilmemesini öneriyoruz.
Fatsa İlçemizdeki hizmet altyapısı ve güvenlikli plajlarımız ise;
Ordu Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki plajlar Çamlık Plajı ve Demas Plajı (Uzunkum) dır. Özel plajlar ise; Dolunay Otel Plajı ve Bolaman Maksim Plajıdır.
Özellikle Yapraklı, Dolunay ve Bolaman Mahallelerinde bulunan Deniz içi T plajları ve Dalgakıran noktaları RİP ve DİP Akıntılarının yoğun olduğu yerlerdir, kesinlikle denizin dalgalı ve akıntılı olduğu zamanlarda mutlaka bölge odaklı tüm plajları takip edecek, Jandarma, Emniyet, Zabıta ve Sahil Güvenlik Komutanlığı uyarıcı denetimlerini sıklaştırmalıdır.
Ayrıca, Fatsa Gaga Gölü Mesire Alanı olarak hizmete açıldıktan sonra sıcak havalar insanlarımızı yüzmeye sevkedebilir. Uyarıcı tebelalar çok olmalı ve görevliler yoğun şekilde takip etmelidir. Olası olumsuzluklar için mutlaka İpli Can Simidi tüm seyir iskelelerinde bulunmalıdır.
“Son yıllarda boğulma olaylarının kontrollü bölgeler dışında arttığını gözlemliyoruz. Kadınlar Plajı ve alt yapısı hazır halk Plajlarının donanımlı hale getirilmesi de önemlidir. Bu çalışmaları bizler hem işletmeciler hem de dernek olarak destekliyoruz. Turizmin en önemli noktası güvenliktir. Buraya gelen yerli veya yabancı turistlerimiz kendini güvende hissederse burada kalma süresini uzatır. Özel Plaj işletmelerimiz hazırlıklarını tamamlamış, güvenli ve donanımlı bir şekilde yeni turizm ve deniz sezonuna hazırlanmışlardır. Amacımız misafirlerimizi en güzel bir şekilde ağırlamak ve uğurlamaktır.
Mutlu tatiller için Güvenli Plajları tercih ediniz.
ADNAN SOBİ
ÜNTİD BAŞKANI

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-