eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali Erol, METİP Alanlarında İncelemede Bulundu

Vali Erol, METİP Alanlarında İncelemede Bulundu
28 Haziran 2024 - 16:04
Vali Muammer Erol, Fatsa, Perşembe, Altınordu ile Ulubey İlçelerinde bulunan Mevsimlik Tarım İşçileri Geçici Konaklama Alanı(METİP)’nda incelemelerde bulundu.
Fındık hasat sezonu nedeniyle ilimize gelecek olan mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda konaklamalarını sağlamak yapılan hazırlıkları ve sorunları yerinde tespit etmek amacıyla ilk olarak Fatsa ilçesinin Saraytepe mahallesinde bulunan Mevsimlik Tarım İşçileri Geçici Konaklama Alanı(METİP)’nda incelemelerde bulunan Vali Erol’a, Fatsa Kaymakamı Avni Kula da eşlik etti.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden her yıl fındık toplamak amacıyla Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçilerinin geçici olarak konakladıkları Fatsa METİP alanını gezen Vali Erol, Kaymakamı Avni Kula’dan detaylı bilgi alarak, alanda tespit edilen eksikliklerin giderilmesi talimatını verdi.
Vali Muammer Erol, daha sonra Perşembe ilçesinin Kırlı mahallesinde, yaklaşık 6,5 dönümlük bir alanda kurulan METİP alanında beraberinde Perşembe Kaymakamı Fatma Turhan Keser ve Belediye Başkanı Cihat Albayrak’la birlikte incelemelerde bulundu. Dile getirilen sorunların ivedilikle çözümlenmesini istedi.
Ulubey İlçesinin Çatallı mahallesinde kurulan geçici konaklama alanını da Kaymakam Furkan Türkay Kayış, Belediye Başkanı İsa Türkcan ile birlikte gezen Vali Muammer Erol, METİP alanlarında gerekli bakım-onarım ve iyileştirme çalışmalarının Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapıldığını söyledi.
Altınordu’nun Saraycık mahallesinde yaklaşık 14 dönümlük alanda oluşturulan Mevsimlik Tarım İşçileri Geçici Konaklama Alanını da gezerek incelemelerde bulunan Vali Erol, METİP Alanında bulunan ve içerisinde dersliklerin, çeşitli kursların, sağlık birimlerinin yer aldığı sosyal tesisi gezdi. Altınordu Kaymakam Vekili Fatma Turhan Keser ve Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’de Vali Erol’a eşlik etti.
Vali Muammer Erol’un Fatsa, Perşembe, Altınordu ile Ulubey ilçelerinde bulunan Mevsimlik Tarım İşçileri Geçici Konaklama Alanında gerçekleştirdiği inceleme programında, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına bakan Vali Yardımcısı Burak Keser de hazır bulundu.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-