eskort samsun

ÜNYENETHABER

Valimiz Sayın Muammer EROL’un Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlama Mesajı

Valimiz Sayın Muammer EROL’un Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlama Mesajı
29 Haziran 2024 - 12:23
1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunuyla; Türk karasularında yapılacak her türlü ticari faaliyetin gerçekleşmesinin Türk bayraklı gemilerle ve Türk vatandaşlarınca yapılacağı, denizlerin yarattığı ekonomik kazanımlardan ulusumuzun yararlanacağı hüküm altına alınmıştır.
Ülkemizin her alanda bağımsız olmasının ardından, tüm egemenlik ve hükümranlık haklarının kazanıldığı 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren “Kabotaj Kanunu” denizciliğimizin her geçen gün gelişmesine, ülkemiz için çok önemli olan ekonomik hayatın ve ticaretin büyümesine, canlanmasına, dünya ticaretinde söz sahibi gelişmiş ülkeler ile rekabet ortamının yaratılmasına, büyük katkısı olan önemli yasal düzenlemelerden birisi olmuştur.
Limanlarımızda her türlü yük ve yolcu taşıma hakkını Türk bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına tanıyan bu kanun, önemli bir kazanım olarak tarihe geçmiştir.
Güçlenen altyapısı, modern tersaneleri ile denizcilik sektörü ülkemize ekonomik anlamda büyük katkı sunmaktadır.
Bu vesileyle, ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan ve denizcilik sektöründe ilerlemenin önünü açan Kabotaj Kanunu’nun 98. yıl dönümünü kutluyor, hayatlarını denizde kaybeden deniz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm denizcilik camiasını sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-