eskort samsun

ÜNYENETHABER

OYLARI ARTIRDIK ,GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ

OYLARI ARTIRDIK ,GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ
01 Temmuz 2024 - 9:22

Türk Tabipleri Birliği ( TTB ) merkez konseyi yönetim ve diğer kurullarının seçimi  yapıldı.Uzm. Dr. Ali Coşkun’un Seçim Süreci sonrası açıklamalarda bulundu.

Çoşkun,”Türk Tabipleri Birliğinin son yapılan 76. Genel kurul seçimlerinde, benim de 11 kişiden oluşan merkez konseyine aday olduğum seçimlerde , çağdaş Türk Hekimleri Gurubumuzla gayret gösterip, emek veren tüm hekim kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunarım .

Son 4 yıldır ağırlığımızı hissettirerek koyduğumuz seçimlerde, TTB’nin milli çizgide olması için büyük aşamalar kaydettik. Seçimlere karşı taraf 2 gurup halinde girseydi sonuçlardan da anlaşılacağı gibi, 34 yıllık makus talihi değiştireceğimiz apaçıktı.

Son anda bu korkuyla karşı tarafın , kendi delegelerinin görüşünü bile almadan birleşmesiyle, seçime birlikte girdiler ve sayısal üstünlüğü ele geçirdiler.

Ama bu birleşmede 34 yıldır ilk defa bir mağlubiyet yaşadılar. Bu mağlubiyet bir seçim mağlubiyeti değildi ama, ilk defa başkan olma hakkını birleştikleri küçük ortaklarına verdiler.

Sonuçta Kazanımlarla, tecrübe kazanarak sayısal anlamda geride kaldık. Ama umudumuzu yitirmeyeceğiz. Bazen sayılar çok şey ifade eder, bazen de hiç bir şey. İşte bu mücadele çok kıymetli bir mücadele olduğu için, milli çizginin bir meslek odasının yolunu aydınlatması mücadelesi olduğu için, sayıların bu mücadelede önemi yoktur.
Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz, Türk Tabipleri Birliğini esaretten kurtarıp, ona layık Türk hekimleri tarafından yönetilmesini sağlamak adına gelecek yıllarda da tüm gayretimizi vereceğiz.

Ona rağmen seçimdeki sayıları bilmek gerekirse :

2022 seçiminde :
380 kişi oy verdi
Karşı gurup Ort olarak 250 oy aldılar
Yani % 65 ‘ini aldılar tüm oyların.

2024 ‘de bu seçimde ise :
Seçime 465 kişi katıldı
Birleşmiş karşı gurup Ort 285 oy aldılar
% 61 çoğunluk oyunu yine aldılar ama kan kaybederek.

Bu yönden de bakmak lazım Biz ise 2022’de ; 85/380 = % 22

2024’de : 150/465 = % 32
Yani oylarımızı % 10 artırmışız”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-