eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali Erol, Yaz Kur’an Kurslarının Açılış Programına Katıldı

Vali Erol, Yaz Kur’an Kurslarının Açılış Programına Katıldı
01 Temmuz 2024 - 12:53
Vali Muammer Erol, Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl okulların tatil olduğu dönemde düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları”nın açılış programına katıldı.
Altınordu ilçesi Bahçelievler mahallesinde bulunan Ulu Camii’de yapılan “Yaz Kur’an Kursu” açılış programına, Vali Muammer Erol, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, kurslarda görevli imamlar, öğrenciler ve veliler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Başkanlığımız tarafından her yıl yaz tatili süresince Camilerde ve Kur’an Kurslarında açılan ve milyonlarca öğrenciye hitap eden Yaz Kur’an Kurslarımız, bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihi ile eğitime başlamıştır. Gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim, 1 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Geçen yıl ilimiz genelinde kayıtlı 1.840 öğreticimizle, 1.469 kursumuzda, 34.571 öğrencimiz Yaz Kur’an Kurslarımızdan istifade etmiştir. Bu yıl bu sayıyı daha da yukarı çıkarmayı hedeflemekteyiz. Yine gençlerin ortam öğrenmesine imkân hazırlayan Yatılı Yaz Kur’an Kurslarımız ise dörder haftalık iki dönem şeklinde uygulanacaktır. Birinci dönem; 01 Temmuz-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında; ikinci dönem 29 Temmuz-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır” diye konuştu.
Program, 4-6 yaş öğrencisi Ömer Tahir Demir’in İkra suresini okuması, Ebrar Alya Ekiz’in de mealini okumasıyla devam etti. Sena Güler, Ertuğrul Mahir Cüm’ün “Mescidi Aksa” ve “Zeytin Çiçeğim” adlı şiirleri okuması ile sona erdi.
Vali Muammer Erol, öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-