eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali Erol, Ünye ve Fatsa’da Tahkim ve Arabuluculuk Merkezlerinin Açılış Törenine Katıldı

Vali Erol, Ünye ve Fatsa’da Tahkim ve Arabuluculuk Merkezlerinin Açılış Törenine Katıldı
02 Temmuz 2024 - 16:24

Vali Muammer Erol, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılışı ve “Ekonominin Yıldızları” ödül törenine katıldı.

Törene, Vali Muammer Erol, 24. Dönem Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ordu Defterdarı İbrahim Bayraktar, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ünye Ticaret Odası Meclis Başkanı Tuncay Sağlam ve iş dünyası katıldı.

Program, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Ekonominin Yıldızları Ödül Töreni ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, “Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak, çeşitli çözümler üretmek, iş dünyasında faydalı işler yapmak için Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi’mizin bugün açılışını yapacağız. Bölge ekonomimize ve ticaretimize büyük katkılar sağlayacaktır. Bu merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte, ticari uyuşmazlıkların dostane bir şekilde ve kısa sürede çözülmesi mümkün olacaktır” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ise konuşmasında, “Sayın Valimiz sağ olsun. Bugün yine bizi yalnız bırakmadı. Her gittiği yerde kendisiyle üç ayrı şehirde de beraber buluşma fırsatımız olmuştur. Özellikle kendisine tek bir teşekkürüm var. Türk iş dünyasına Elazığ’da, Yalova’da, Konya’da olsun gösterdiği desteklerden dolayı da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.  Ordu ve Ünye’deki tüm Oda ve Borsa başkanlarımızla Türkiye Odalar Borsa Birliği Komisyon ve kurullarında beraber çalışıyoruz. Başkanlarımızın tecrübelerinden istifade etmekten ben çok memnunum” dedi.

Hisarcıklıoğlu, işçi-işveren, ticari ve tüketici uyuşmazlıkları ile kira anlaşmazlıklarında arabuluculuğun zorunlu olduğunu belirterek, açılışın hayırlı olması dileğinde bulundu.

24. Dönem Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Tabiat gereği insanların olduğu yerde itilaflarda olur. İtilafları barışı temsil edecek, iç huzuru temsil edecek bir yol ve yöntemle tesis etmek, çözmek bütün ülkelerin varlık sebebidir. Birde en klasik yol, kişilerin kişilerle, kişilerin devletle bir itilafı, sıkıntısı varsa onu bugünde gelecekte de en önemli ana yollardan birisi yargı yoluyla mahkemeler yoluyla veya benzer heyetler yoluyla bu işi çözmektedir. Bu işleri süratle götürmek bizde de mümkün değil. Batı’da da mümkün olmadığı için acaba ne yapılabilir, işte alternatif uyuşmazlık çözümleri dediğimiz arabuluculuk ve tahkim konusu gündeme geldi. Ve şimdi değerli başkanımızın, odalar birliğimizin bu camiaya yaptığı başka hizmetlerin yanında birde böyle bir hizmeti sizlere sunmuş oluyoruz. İki tarafı da memnun edecek hem iç barışı hem dış barışı temin etmek bakımından önemli” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Ünye Ticari Bilanço Karı sıralaması tüzel kişiler ve gerçek kişiler ile Akkuş, Çaybaşı, İkizce Ticari Bilanço Karı birincileri tüzel kişi, gerçek kişilere plaketleri Vali Muammer Erol, 24. Dönem Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Odası Meclis Başkanı Tuncay Sağlam tarafından plaketleri takdim edildi.

İstanbul Sanayi Odası’nın ilk 500 firma sıralamasında 248. olan Durak Fındık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile Ünye Ticaret ve Sanayi Odasının en eski üyesi olan Reşit Erol’a ise onursal ödülleri de Vali Muammer Erol ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

“Ekonominin Yıldızları” ödül töreninin ardından Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılış kurdelesi, Vali Muammer Erol, Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Ardından, Ünye Ticaret Borsası ziyaret edildi.

Fatsa Ticaret Borsası Tahkim Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’nin Açılışı Yapıldı

Vali Muammer Erol, Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından Fatsa Ticaret Borsası Tahkim Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’nin açılışı da yapıldı. Daha sonra Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi, OSB de faaliyet gösteren MCL Bentonit, Erateks, DKC Grup ile Aykonsan Firmalarına da ziyarette bulunuldu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-