eskort samsun

ÜNYENETHABER

BÜYÜKŞEHİRDEN HIZLI MÜDAHALE ETKİLİ ÇÖZÜM

BÜYÜKŞEHİRDEN HIZLI MÜDAHALE ETKİLİ ÇÖZÜM
02 Temmuz 2024 - 16:40

Ordu’da iki gündür etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle ilçelerde toprak kayması, heyelan, ani su baskınları ve taşkınlar meydana geldi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri öncesinde aldığı önlemler ile muhtemel su taşkınlarını önlerken ve hızlı müdahalesiyle yaşanan olumsuzlukları da gideriyor.

Yağış nedeniyle 19 ilçede heyelan ve toprak kaymaları meydana gelirken, Fatsa ve Çamaş ilçeleri başta olmak üzere, Akkuş, Altınordu, Çatalpınar, Gülyalı, Gürgentepe, Kabataş ve Perşembe ilçelerinde ani su baskınları, taşkınlar, menfez ve bakslarda meydana gelen tıkanmalardan toplam 104 mahalle etkilendi.

ÖNCESİNDE ALINAN ÖNLEMLER FACİAYI ÖNLEDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilçe belediyeleri ile koordineli çalışarak 115 araç ve iş makinesi, 228 personelle yağış öncesi menfez ve kanal temizliği, kapalı baks ve büzlerin açılması, başlayan yağışla birlikte aşırı yağıştan etkilenen yerlere ivedilikle müdahale etti. Ekipler olumsuzlukları gidermek adına çalışmalarına devam ediyor.

OSKİ DERE AĞZI VE BAKSLARI TEMİZLEDİ

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri de seferber oldu. İl genelinde dere ağzı ve baksların temizliğini yapan ekipler, 58 iş makinası, 350 personel ile 23 adet kuka, kombine ve vidanjör aracı ile kanal hattı çekim işlemi gerçekleştirdi.

İTFAİYE SUYUN TAHLİYESİNE DESTEK VERDİ

Ordu İtfaiyesi de il genelinde 75 su baskına müdahale etti. 65 araç 296 personel, 18 dalgıç pompa ve 33 motopomp ile su tahliyesi yapıldı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-