eskort samsun

ÜNYENETHABER

EMEP, “SADAKA İSTEMİYORUZ, MÜCADELEYE DEVAM”

EMEP, “SADAKA İSTEMİYORUZ, MÜCADELEYE DEVAM”
03 Temmuz 2024 - 11:33

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya açıklanan enflasyonun gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Hükümet Orta Vadeli Programı ve 12. Kalkınma Programı’na bağlı olarak işçi ve emekçileri açlığa, sermayeyi de mutlu etmeye devam ediyor.” dedi.

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, Temmuz artışının daha önce anlatmaya çalıştıkları gibi sadaka biçiminde kaldığını vurgulayarak, “Hükümetin OVP ve 12. Kalkınma Programıyla planladığı ekonomi politikasıyla işçi ve emekçileri, emeklileri mağdur edeceğini söylemiştik. Bugün maaş artışlarının sadaka biçiminde olacağını anlaşıldı. İşçilerin asgari ücretleri aynı kaldı. Emekli maaşı 10 bin altında olanların aldığı 10 bin TL değişmeyecek. Yoksullar açlık sınırına, açlık sınırındakiler de ölüme terk edildi.” dedi.

Mücadeleye devam

Halkın yaşadığı enflasyonla TÜİK’in açıkladığı enflasyonun birbirinden çok uzak olduğunu söyleyen Kaya, “TÜİK, enflasyonu iktidarın istediği oranda açıklıyor. Aslında halkın yaşadığı enflasyon çok yüksek. Yapılan artışlar sadaka biçiminde oluyor. Kabul etmiyoruz. Zam talebimiz bitmeyecek. 6 ay bekleyip 2025 artışlarından yeterli artışın olacağını beklenmemeli. Açlığa ve ölüme terk edilen işçiler, emekçiler, emekliler, kamu emekçileri işleri, ekmekleri ve özgürlükleri için ortak mücadeleyi başlatmak zorunda. İşçilerin, emekçilerin partisi olarak üzerimize düşen sorumluluğu biliyoruz. Susmayacağız, beklemeyeceğiz. Haykıracağız, mücadelemizi büyüteceğiz.” dedi.

Sokaklar işyerleri gösterge olacak

Haklarımız için işyerinden, sokaklardan yükseltilecek seslerin önemine dikkat çeken Kaya, “Artık kendi kendimize mırıldanmanın, dertlenmenin zamanı değil. Sessizlik iktidarın elini güçlendiriyor. İşyerlerinden, sokaklardan haklarımız için sesimizi yükseltmek zorundayız. Bu nedenle sendika, dernek, parti farkı gözetmeden açlığa ve yoksulluğa karşı ortak mücadeleyi vermeliyiz.” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-