eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali Erol Başkanlığında Toplantı

Vali Erol Başkanlığında Toplantı
03 Temmuz 2024 - 14:49

Temmuz Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Temmuz ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısına, Vali Muammer Erol’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Sahil Güvenlik 97. Bot Komutanı Üsteğmen Semih Gümrükçü, İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri katıldı.

Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından bir sunum yapılarak, 2024 yılının ilk 6 ayında meydana gelen trafik kazaları, trafik kazalarını azaltmaya yönelik çalışmalar, denetim, eğitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri hakkında Vali Muammer Erol’a ve toplantıya katılanlara bilgilendirmede bulunuldu.

Ordu genelinde 183.253 motorlu taşıtın bulunduğunu, bunlardan 17.670’inin motosiklet olduğunu belirten yetkililer, motosikletlerin trafik kazalarına karışma oranlarında artış olduğuna dikkat çekti.

Trafik güvenliğinin sağlanmasında; hız kurallarına uyma, emniyet kemeri takma, alkollü araç kullanmama, seyir halinde cep telefonuyla konuşmama, yaya önceliği, motosiklet sürücülerinin kask kullanımı ve uzun süre araç kullanmamanın önemli olduğunu vurgulayan yetkililer, trafik denetimlerinin radar, EDS, KGYS, drone ile aralıksız bir şekilde sürdürüleceğini ifade ettiler.

Toplantıda, Fatsa ilçemizde konuşlu bulunan Sahil Güvenlik 97 Bot Komutanı Üsteğmen Semih Gümrükçü de Sahil Güvenlik Komutanlığını Ordu ili sınırları içerisinde yürüttüğü faaliyetler hakkında Vali Muammer Erol’a ve toplantıya katılanlara bilgi verdi.

9 günlük Kurban Bayramı trafiğinin Ordu’da sorunsuz, sıkıntısız bir şekilde sağlandığını belirten Vali Muammer Erol, yoğun çaba ve özverili çalışmalarından dolayı trafik görevlilerine teşekkür etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-