eskort samsun

ÜNYENETHABER

KAMUDA ÇALIŞAN SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI TÜİK’İN AÇIKLADIĞI SAHTE RAKAMLARI KABUL ETMİYOR !

KAMUDA ÇALIŞAN SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARI TÜİK’İN AÇIKLADIĞI SAHTE RAKAMLARI KABUL ETMİYOR !
05 Temmuz 2024 - 15:45

Ülkemizdeki ağır ekonomik kriz koşulları günden güne ağırlaşmaktadır. TÜİK enflasyonu gerçekte olduğundan daha düşük göstermeye devam etmektedir. Acı gerçek ise tepeden söylenen yalanlarla bastırılmaya çalışılmaktadır. İktidar ve TÜİK eliyle milyonların boğazı sıkılmakta adeta nefessiz bırakılmaktadır.

AKP iktidarında uzun yıllar görev yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugünkü tablonun sorumlularından biridir. Bugün kamu harcamaları adı altında yurttaşlara pazarlanan tasarruf genelgesi göz boyamaktan öteye gitmemektedir.

Ülke kaynaklarını dev holdinglere, teşviklerle sermayeye ve vergi sıfırlamalarıyla yandaş firmalara aktaranlar; krizin acı faturasını asgari ücretliye, esnafa, kamu emekçisine, emekliye ve dar gelirliye ödetmektedirler.

7. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde AKP iktidarının yandaşı kamu emekçisini masada satan yandaş konfederasyon yüzünden , 2024 yılı ilk altı ay için %15, ikinci altı ay için %10, 2025 yılı için ise ilk altı ay için %6, ikinci altı ay için %5 zam kabul edilmiş ve çalışanlar ağır ve zorlu yaşama mahkum edilmiştir.

O gün memur ve memur emeklisinin insan onuruna yaraşır adil ücret hakkı göz göre göre gasp edilmişti. Ne yazık ki bugün de kamu çalışanlarına zam olarak sunulan, oranlar hiçbir yarasına merhem olmayacaktır.

Bugün açıklanan oranlarla tüm halkımız enflasyona yenik düşmüştür. Bir kez daha aynı tablo yaşanmış kamu çalışanları ve milyonlarca çalışan enflasyona ezdirilmiştir.

Son dönemde peş peşe gelen zamlar, memuru ve emekliyi daha da zorlayacaktır. Yüzde 38’lik elektrik zammı Haziran 2024 enflasyonunda dikkate alınmayacak ancak zam 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecektir. Emekliler ve memurlar 6 ay boyunca yüzde 38’lik elektrik zammını ödeyecek ama bu hile nedeniyle zam oranı gelirlere yansımayacaktır. Akaryakıta gelen ÖTV zammı, kira zam oranının yüzde 65.07 e çıkartılması yaşadığımız acı gerçekler iken Temmuz’dan sonra aralıksız şekilde doğalgaza, elektriğe, suya, gıda maddelerine, hijyen ürünlerine ve ulaşıma zam gelmeye devam edecektir.Siyasi iktidar görev yaptığı 22 yıllık sürede adeta mutfaklarımızı, dolaplarımızı ve ceplerimizi bizimle birlikte yakmaya ant içmiştir.

Kamu emekçilerinin sorunlarının yüzdelik ve ek zamlarla çözülmesi mümkün değildir! Çünkü maaşlar market kasasında eridiği gibi ev kirasına karşılamakta yetersiz kalmaktadır.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-