eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye İİBF 27. Dönem Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi

Ünye İİBF 27. Dönem Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi
06 Temmuz 2024 - 2:07

 

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (Ünye İİBF), 2023-2024 eğitim-öğretim yılı 27. dönem mezuniyet törenini büyük bir coşku ve heyecanla kutladı. Ünye İİBF Kampüsü’nde bulunan kumsaldaki amfi tiyatroda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Fakülteden 5.932 Mezun

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, fakültenin 1994 yılında öğrenci almaya başladığını ve bu güne kadar toplamda 5 bin 932 öğrenciyi mezun ettiklerini belirtti. Özcüre, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 901 lisans, 89 yüksek lisans ve 13 doktora öğrencisi ile eğitim öğretim yılını tamamladıklarını söyledi.

Başkan Tavlı: “Hayat Zorluklarla Doludur”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere, hayatta karşılaşacakları zorluklarla başa çıkabilmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Hayat öyle kolay olmayacak. Düştüğünüz yerden kalkmayı bilin. Kalktığınız yerde yeni şeylerin, yeni kapıların sizlere açılacağını bilmenizi istiyorum,” dedi.

Rektör Baş: “Yeni Ufuklar ve Rotalar Belirleyin”

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ise, mezun öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “4 yıl süren uzun ve yorucu bir eğitim öğretim dönemi sonrası mezun oldunuz. Bundan sonra bakış açınız, hedefiniz, yeni ufuklar, yeni rotalar olmalı,” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet Coşkusu

Törenin devamında Ünye İİBF dönem birincisi ve bölümlerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Okul birincisi Berrin İnandı Uçar, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Tören, öğrencilerin keplerini toplu halde havaya fırlatmalarıyla son buldu.

Katılımcılar

Mezuniyet törenine Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ünye İİBF Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre ve çok sayıda akademisyen, kurum amiri, siyasi parti temsilcisi ve STK başkanları katıldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-