eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

İCRADAN SATILIK

İCRADAN SATILIK
06 Temmuz 2024 - 2:14

Ordu’nun Fatsa İlçesinde bulunan Hazreti Ali Cami  yapılırken bir bölümünün bitişik parsel üzerinde inşa edildiği belirlendi.

 

Şerefiye Mahallesi’nde 280 m2 arsa bir borçtan dolayı Fatsa İcra Dairesi tarafından açık artırmayla satışa çıkartıldı. Bilirkişi incelemesinde  caminin bir bölümünün satılacak parsel üzerinde  olduğu tespit edildi.

 

Bilirkişi raporu şöyle;
“Ordu İli Fatsa İlçesi Şerefiye Mahallesi,125 ada 27 numaralı parselinde kayıtlı taşınmazın tam hissesi açık arttırma suretiyle satılacaktır. Taşınmaz 280,00 m² yüzölçüme sahip olup tapu kayıtlarında ”Sebze Bahçesi” vasfındadır. Taşınmaz üzerinde tecavüzlü Cami yapısı ve Cami yapısı sundurma eklentisi bulunmakta olup taşınmaz Cami bahçesi ve yol olarak kullanılmaktadır. Taşınmaz Belediye sınırları içinde kalması ve yukarıdaki özelliklerinden dolayı ARSA vasfındadır. Parsel sınırında bulunan Hz. Ali Camisin bir bölümü ve cami eklentisinin sundurma alanı satış konusu parsele tecavüzü bulunmaktadır.”

 

Üzerinde caminin bir kısmında bulunduğu 280 m2 arsa için 1 milyon 287 bin 128 TL bedel belirlendi.
İlk ihale 25 Eylül, ikinci ihale 25 Ekim tarihinde gerçekleşecek. Arsayı alan kişi caminin bir bölümüne de ortak olmuş olacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-