eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Akaryakıt Devi El Değiştirdi!

Akaryakıt Devi El Değiştirdi!
12 Temmuz 2024 - 14:10

Akaryakıt Devi El Değiştirdi! 800’den Fazla İstasyonun Yeni Sahipleri Çok Konuşulacak

Zeren Group, enerji sektöründeki büyümesini sürdürüyor. Şirket, 800’den fazla istasyonu bulunan Türkiye Petrollerini satın aldı. Alpet ve Türkiye Petrolleri’nin ayrı markalar olarak mı yoksa birleşik bir marka olarak mı faaliyet göstereceğine EPDK karar verecek.

 

Alpet İle Birleşecek mi?

Enerji sektöründe Alpet’i bünyesine katarak adım atan Zeren Group, Türkiye Petrolleri’ni de satın alarak sektördeki varlığını pekiştirdi. Zeren Group’un Türkiye Petrolleri markasıyla nasıl bir strateji izleyeceği ve Alpet ile birleşip birleşmeyeceği EPDK’nın kararına bağlı olacak.

 

Turkland Bank’ı Satın Alacaklar

Patronlar Dünyası’ndan Toygun Atilla’nın haberine göre, Zeren Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yiğit Zeren, Lübnanlı Hariri Ailesi’ne ait Bankmed ve Ürdünlü Arab Bank’ın ortak olduğu Turkland Bank’ı (T-Bank) satın almak için de uzun süredir görüşmeler yapıyor.

 

800’den Fazla İstasyonu Var

1963 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı olarak temelleri atılan ve 2009’dan itibaren TP Petrol Dağıtım A.Ş. olarak faaliyetlerine devam eden Türkiye Petrolleri, 9 dolum tesisi ve 800’ü aşkın akaryakıt istasyonu ile akaryakıt sektörünün önemli oyuncularından biri. 2017 yılında Zülfikarlar Holding’e bağlı Turkuaz Petrol tarafından özelleştirilen TP Petrol Dağıtım A.Ş., Zeren Group çatısı altında faaliyetlerine devam edecek.

 

8 Farklı Sektörde 23 Marka İle Faaliyet Gösteriyor

1973’te Onursal Başkan Rıdvan Zeren tarafından kurulan Zeren Group Holding, finansal danışmanlık ile başladığı yolculuğunu uluslararası ticaret ile genişletti. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yiğit Zeren liderliğinde, Zeren Group bugün 8 farklı sektörde, 23 marka ile 4 kıtada faaliyet gösteriyor. Türkiye Petrolleri’nin satış işlemi, Rekabet Kurulu’nun onayının ardından Zeren Group’un bünyesine katılacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-