eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Yöneticinin acziyeti vatandaşa zulümdür!

Yöneticinin acziyeti vatandaşa zulümdür!
27 Temmuz 2024 - 3:44

Büyükşehir Yılda 400 Milyon Lira Borç Faizi Ödüyor

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin borç durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Enver Yılmaz, belediyelerin SGK, Maliye ve İller Bankası borçları gündemdeyken, geçmişte görev yaptığı döneme dair hatırlatmalarda bulundu. Yılmaz, 11 Ocak 2018 tarihinde vergi borçlarının sıfır olduğunu açıkladığını ve 18 Eylül 2018 tarihinde bu haliyle görevinden ayrıldığını belirtti.

Ancak şu anda Ordu Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında ilk sıralarda yer almakta. Yılmaz, son 6 yılda belediyenin durumunun hem Sayıştay raporlarına hem de kamu ve özel bankalardan çekilen kredilere yansıyan haliyle içler acısı olduğunu ifade etti.

 

Borç Faizleri 400 Milyon Liraya Ulaştı

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının faizine ödediği yıllık tutarın 400 milyon liraya ulaştığını belirten Yılmaz, sadece bir yılda faize ödenen bu miktarla 19 ilçede yol sorunlarının neredeyse tamamen çözülebileceğini vurguladı.

Seçim döneminde de sık sık bu duruma dikkat çektiğini belirten Yılmaz, “Yöneticinin acziyeti vatandaşa zulümdür!” ifadesini yineledi.

 

Yılmaz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Belediyelerin SGK, Maliye ve İller Bankası borçları gündemdeyken küçük bir bilgilendirme yapmakta fayda var!
11 Ocak 2018 yılında 0 (Sıfır) vergi borcumuzun olduğunu açıklamış 18 Eylül 2018 yılında ise bu haliyle görevimden ayrılmıştım.
Şimdi ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.
6 yılda belediyeyi getirdikleri durum, hem Sayıştay raporlarına yansıyan haliyle hem de kamu ve özel bankalardan çektikleri kredilerle içler acısı bir hal aldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının faizine ödediği para, yıllık 400 milyon liraya ulaştı.
Sadece bir yılda faize giden 400 milyon lirayla 19 ilçede yol sorunu diye birşey neredeyse kalmaz!
Seçim döneminde de sık sık ifade etmiştim;
Yöneticinin acziyeti vatandaşa zulümdür!”  ifadelerini kullandı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-