eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

10 Bin m² Fındık Bahçesi 897 Bin TL’ye Satışta!

10 Bin m² Fındık Bahçesi 897 Bin TL’ye Satışta!
07 Eylül 2024 - 15:06

Ünye İcra Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Yenikent Mahallesi’nde bulunan bu büyük fındık bahçesi, bir borçtan dolayı satışa sunulacak.

Bilirkişi raporuna göre, satışa konu olan fındık bahçesi 35-40 yaşında fındık ocaklarına sahip ve 1 dekarda 50-55 fındık ocağı bulunuyor. Bahçede düzenli bakım yapılmış ve zirai mücadele uygulanmış, bu da fındık ocaklarının verimli olmasını sağlamış. Verim durumu ise çevredeki diğer parsellerle kıyaslandığında ortalama seviyede yer alıyor.

750 Metre Rakımda, %20 Eğime Sahip Bahçe

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Bilgi Sistemi üzerinden yapılan incelemeye göre, bahçenin %20 eğime sahip olduğu ve deniz seviyesinden ortalama 750 metre yükseklikte bulunduğu tespit edildi. Bu nedenle bahçe, Ünye ilçesinin çok yüksek kuşak (750 metre) sınıfında yer alıyor.

Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün teknik elemanlarından oluşan bir komisyon tarafından yapılan değerlendirmeye göre, ilçedeki fındık bahçelerinin verim düzeyleri rakıma göre dört farklı kuşakta sınıflandırılıyor. Satışa çıkarılan bahçenin bulunduğu kuşakta verim ortalaması dikkate alındığında, taşınmazın verimli bir arazide olduğu belirtiliyor.

İhale Tarihleri Belli Oldu

Bilirkişi raporu doğrultusunda 897 bin 643 TL değer biçilen fındık bahçesinin ilk ihalesi 2 Ekim’de, ikinci ihalesi ise 29 Ekim’de gerçekleştirilecek. Bahçenin satışı, Ünye İcra Dairesi tarafından yapılacak.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-