eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışma

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışma
17 Eylül 2024 - 23:16

Ordu’nun Altınordu ilçesindeki eski otogar alanında gerçekleştirilen ağaç kesimi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışma konusu oldu.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde eski otogar alanında gerçekleştirilen “Yeni Mahall” projesi kapsamında, Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) ekiplerinin gece yarısı gerçekleştirdiği ağaç kesimi, çevreye duyarlı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirilmişti.

Bu konu, bugün Ordu Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşiminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Karamustafaoğlu tarafından gündeme getirildi.

Karamustafaoğlu, “Yeni Mahalle’de gölgesine oturabileceğimiz bir ağaç yok. Sadece eski otogarın etrafında olan ağaçlarımız vardı. Yıllardır gözümüzün önünde olan yeşillik alan olmasına rağmen, ne hikmetse gece vakti burada bulunan ağaçların tamamı kesildi. Kesilmesi bir yana, bizlere bildirildiği gibi bir ağaç sökme makinemiz vardı; bu ağaçlar neden ağaç sökme makinesi ile alınmadı?” şeklinde sorular yöneltti.

Meclis toplantısına katılan ORKENT Başkanı Nihat Şen, soruya yanıt olarak, “Gümüşhane’de meydana gelen depremin sabahı, o bölgedeki ağaçlarda toprağa gömülme oldu ve devrilme riski bulunduğu için Orman İşletme Müdürlüğü ile hemen irtibata geçtik. Arkadaşlarımızın gelip görmesi ve rapor vermeleri neticesinde, o saatten itibaren o ağaçları bulundurmanın can güvenliği açısından riskli olduğunu değerlendirdik ve bu yüzden sabahı dahi bekleyemedik” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-