eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Türkiye’deki tek Ertuğrul Şehitleri Anıtı Ünye’de

Türkiye’deki tek Ertuğrul Şehitleri Anıtı Ünye’de
17 Eylül 2024 - 23:30

Ertuğrul Şehitleri, Türkiye’nin İlk ve Tek Anıtında Anıldı

Ünye – Ertuğrul Firkateyni’nde şehit düşen 550 denizci ve yaralı kurtulan 69 denizci, facianın 134. yılında Ünye Topyanı’nda düzenlenen törenle anıldı. Türkiye’nin ilk ve tek Ertuğrul Firkateyni Şehitlik Anıtı’nda gerçekleştirilen etkinlik, Türk-Japon dostluğunu pekiştiren anlamlı anlarla doluydu.

Törene, Türk-Japon Dostluğu ve Ertuğrul Firkateyni Şehitleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Törende şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, ardından Türk ve Japon milli marşları okundu.

Prof. Dr. Kapıcıoğlu, yaptığı konuşmada, 1888’de Sultan 2. Abdulhamit Han tarafından Japon İmparatoru’na dostluk nişanı takdim etmek için görevlendirilen Ertuğrul Firkateyni’nin dönüş yolunda fırtınaya yakalanarak battığını hatırlattı. “Bu faciada 550 denizcimiz şehit oldu, ancak Japon halkının yardımları sayesinde 69 askerimiz kurtarıldı,” dedi.

Kapıcıoğlu, Türkiye’deki tek Ertuğrul Şehitleri Anıtı’nın Ünye’de bulunduğunu vurgularken, Japonya’da da üç Ertuğrul anıtının olduğunu belirtti. Konuşmasında, Türk-Japon dostluğunun 134 yıllık geçmişine dikkat çekerek, bu güçlü bağın gelecekte de devam edeceğini ifade etti.

Törende ayrıca Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e yüksek hizmet beratları takdim edildi. Etkinlik, derneğin kazandırdığı yeni anıtların açılışı ile sona erdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-