eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ORDU’NUN ÇINARLARI BÜYÜKŞEHİRE EMANET

ORDU’NUN ÇINARLARI BÜYÜKŞEHİRE EMANET
30 Eylül 2024 - 13:34

 

 

Sosyal belediyecilik alanında dikkat çeken çalışmalara imza atan Ordu Büyükşehir Belediyesi her daim eli öpülesi yaşlıların yanında olarak örnek olmaya devam ediyor.

 

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde Ordu’da yaşayan bakıma muhtaç ve kimsesiz olan yaşlı vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek adına gece gündüz çalışıyor. Gıdandan giyime, psikolojik destekten medikal yardımlara, taşıma hizmetine varıncaya kadar ihtiyaçları karşılanan Ordu’nun çınarları Büyükşehir ile kendilerini yalnız hissetmiyor.

 

AŞEVİ İLE GÜNLÜK HAYATLARI OLDUKÇA KOLAYLAŞTI

 

Bu kapsamda Ordu’da hayata geçirilen ve en çok takdir gören projelerden biri ise Aşevi oldu. Yaşlı bireylerin yemek ihtiyacını buradan gideren Büyükşehir Belediyesi her gün hazırlanan sıcak yemekler ile sofraları boş bırakmadı. Büyükşehir Belediyesi ile sofraları bereketlenen yaşlıların bu proje ile günlük hayatlarını oldukça kolaylaştı. Projeden ise günlük 700 birey yararlanıyor.

 

HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARINI SOSYAL MARKETTEN KARŞILIYORLAR

 

 

Diğer bir proje ise Sosyal Market. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan bu proje ile yaşlı bireyler gıdadan giyime, temizlik ürünlerine kadar her türlü ihtiyacını bu marketten karşılıyor. Toplamda 370 kişinin yararlandığı Sosyal Market yaşlı bireylerin eli kolu oldu.

 

ENGELSİZ TAKSİ İLE İŞLERİ GERİDE KALMIYOR

 

Yine yaşlı bireylerin hastane, kaymakamlık, postane, adliye, banka vb. kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerini kolaylıkla halletmesi için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi “Engelsiz Taksi” hizmetini hayata geçirdi. Bu hizmet ile evlerinden alınan bireyler istedikleri yere götürülerek işlerini halletmesi sağlanıyor, ardından yine evlerine geri bırakılıyor.

 

 

AKILLI SAAT İLE GÜVENDELER

 

 

Bir projesinde daha yaşlı bireylere yer veren Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üstü bireylerin kullanımına sunulan; konum görüntüleme, düşme sensoru ile tehlikeyi bildirme, ilaç hatırlatma ve nabız ölçme, fotoğraflı rehber ve hareketsizlik hatırlatıcı gibi özelliklerle donatılmış olan Akıllı Saat projesini hayata geçirdi.

 

Hasta ile yakını arasında kolay ve sağlıklı iletişim sağlayan bu cihaz ile yaşlı bireyler Büyükşehir ile güvence altına alındı.

 

 

EVDE SAĞLIK VE TEMİZLİK HİZMETİ DE VERİLDİ

 

 

Ayni ve nakdi yardımların yanı sıra yaşlı bireyler için ev temizlik hizmeti ile birlikte kişisel bakımlarının yapılması hizmeti de verilmişti. Ancak pandemi döneminde yaşlılarla temas kurulamaması ve onların sağlığı açısından en az kişi ile temasının sağlanmasının temini için bu hizmetler zorunlu olarak sonlandırıldı. Yine bu hizmetin devamı ihtiyaç duydukları hijyen ürünleri temin edilerek yaşlı bireylerin hanelerine bırakıldı.

 

EVDE SAĞLIK VE PSİKOLOJİK DESTEK HİZMETİNDEN 1400 VATANDAŞ YARARLANIYOR

 

Pandemi döneminde başlatılan ve halen devam eden uygulamalardan Evde Psikolojik Destek ve Evde Sağlık Hizmeti ile de yaşlı bireyler yalnız bırakılmadı. 1.400 vatandaşın faydalandığı bu hizmet ile evde psikolojik destek alan bireyler aynı zamanda evde sağlık hizmetin ile de tansiyon, şeker gibi birinci basamak sağlık kontrolleri yapılıyor. Farklı bir şikâyet konusunda ise hastanelerin hangi bölümüne başvurmaları konusunda bilgilendirmelerde bulunuluyor. Gerektiğinde ise Engelsiz Taksi hizmeti ile hastaneye götürülüyor.

 

DİĞER TESPİT EDİLEN İHTİYAÇLAR DA ANINDA TEMİN EDİLİYOR

 

Öte yandan yine hasta yatağı, tekerlekli sandalye, ev eşyası gibi çeşitli ihtiyaçları da tespit edilen bireylere yardımlar anında ulaştırılıyor.

 

BÜYÜKŞEHİRDEN BİR YENİLİK DAHA YAŞLI YAŞAM MERKEZİ

Bu projelerin yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediyesi yaşlı bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak projelere imza atmaya devam ediyor.

Bu kapsamda yaşlıların bir merkezde çay içebilecekleri, sohbet edecekleri, hobilerine göre kurslardan yararlanarak vakit geçirecekleri, fizyoterapist eşliğinde egzersiz hareketleri yapacakları, kuaför ve psikolojik destek hizmetinden yararlanabilecekleri Yaşlı Yaşam Merkezinde ise çalışmalara devam ediyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-