eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ordu, Giresun ve Trabzon Açlığa Terk Edildi

Ordu, Giresun ve Trabzon Açlığa Terk Edildi
30 Eylül 2024 - 23:23

Ümit Özdağ Ordu’da Konuştu! Ordu, Giresun ve Trabzon Açlığa Terk Edildi
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ordu’da yaptığı konuşmada fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Sosyal medya paylaşımında, Ordu, Giresun ve Trabzon’daki üreticilerin yanlış tarım politikaları nedeniyle borçlandığını ve kokarca böceğinin üretimi olumsuz etkilediğini vurgulayan Özdağ, Tarım Bakanlığı’nın bu konuda yeterli adım atmadığını savundu.

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ordu’da yaptığı konuşmada fındık üreticisinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, bölgedeki üreticilerin büyük sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Özdağ, tarım politikalarını eleştirdi.

ORDU, GİRESUN VE TRABZON GELECEK YIL AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ
Özdağ, Ordu, Giresun ve Trabzon’da fındık üreticilerinin gelecek yılın hasadını ipotek ederek borçlandığını belirtti. Özellikle “kokarca” adı verilen böcek türünün, fındık ağaçlarına verdiği zararın üreticiyi daha da zor duruma düşürdüğünü ifade etti. Yanlış tarım politikaları nedeniyle üreticinin bu yıl borçlanmak zorunda kaldığını, gelecek yıl için ise şimdiden açlığa mahkum edildiğini savundu.

KOKARCA MÜCADELESİNDE ODÜ VE KATÜ İLE GÖRÜŞÜLDÜ MÜ?
Ümit Özdağ, Tarım Bakanlığı’nın bu böcekle mücadele etmek için Ordu Üniversitesi veya Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeki bilim insanlarıyla görüşüp görüşmediğini sorgulayarak, hükümetin bu konuda yeterli adımlar atmadığını düşündüğünü ifade etti. Özdağ, ayrıca hükümeti eleştirerek, Karadenizlilerin yıllarca emek verdiği fındığın işlenmesi ve satılması konusunun bir İtalyan firmasının tekeline bırakıldığını ve üreticilerin kaderine terk edildiğini dile getirdi.

Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“Ordu, Giresun ve Trabzon’da fındık üreticisi gelecek yılın hasadını ipotek ederek borçlanmış durumda. Kokarca denilen bir böcek türünün bu yılki tüm fındık ağaçlarına verdiği zarar, üreticinin zararını daha da artırmış. Yanlış tarım politikaları yüzünden, fındık üreticisi bu yıl borçlanmaya, gelecek yıl için ise şimdiden açlığa mahkum edilmiş durumda. Tarım Bakanlığı bu böcek türüyle mücadele için Ordu Üniversitesi veya Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeki bilim insanlarıyla görüşmüş müdür? Hiç sanmıyorum. Bu hükümet, Karadenizlilerin ektiği, topladığı, bin bir emek verdiği fındığın işlenmesi ve dünyaya satılmasını nasıl bir İtalyan firmanın tekeline bıraktıysa, Ordulular’ı, Giresunlular’ı, Trabzonlular’ı da kaderine terk edecektir.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-